Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestupek za parkování X osoba blízká

Od: vojtals odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, rád bych vás chtěl požádat o radu. Dnes jsem dostal za okno u auta lísteček od MP Mladá Boleslav-oznámení o podezření z přestupku...Parkování v pěší zóně mimo zásobování na 15 min..Dojíždím do školy, a prostě sem si té cedule nevšimnul a navíc sem i hodně spěchal..znáte to.

Auto nevlastním já, je napsané na mou matku, která je teda úplně z jiného kraje a má to,stejně jako já přes půl republiky. Chtěl bych se zeptat jestli poslat dopid nebo něco takového s tím, že ona to auto neřídila a nezaparkovala ho tam, že to byla její osoba blízká nebo jestli se opravdu na polici musím dostavit a nějak jim to tam vysvětlit.
Díky moc za pomoc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

zde se to řešilo nesčetněkrát. stačí nebýt líný a hledat.

lístek vyhoďte a počkejte až provozovateli přijde doporučený dopis. na ten stačí odepsat, že :

" jsem majitelem uvedeného vozidla a vím, kdo vozidlo v době spáchání přestupku řídil. to je vše, co této věci mohu sdělit.

přeji pěkný zbytek dne

františek vomáčka"

nebo toto:

www.straznici.com/...

příští rok to bude trochu jinak...

doplněno 13.10.11 15:52:

je jedno, co na tom lístku je. je to pro vás bezvýznamný cár papíru. takto si MP ulehčuje, nedodržováním zákona, svou práci. ten paragraf jen říká jen něco o tom, že někdo spáchal přestupek. MP je placená za to, aby pachatele vypátrala*smich*. není to vaše práce!

vojtals
hodnocení

Ještě teda doplním že na lístku je napsáno zákon 361/2000 a par. 125c/14..jestli toto hraje nějakou roli nebo je to všecko na jeden způsob řešení

vojto poslechněte odborníka, který Vám radí dobře. Pokud napíšete jiná slova, nebo si necháte poradit v hospodě, že neví kdo řídil, nebo osoba blízká atd...zbytečně se budete zamotávat. I kdyby vyhrožovali čímkoliv, jste v právu a nic neplatit a poslechnout kolegu.

hankauk*
hodnocení

2x

Pokud je auto psané na matku, tak půjdou za ní. Vy ji musíte informovat o tom, co se stalo. Ona pak musí na daném úřadě uvést, že auto neřídila ona, ale osoba blízká.

vojtals
hodnocení

To znamená že musí sednout do auta, jet do Mladý Boleslavi a tady jim říct že to auto neřídila a neparkovala ona ale osoba jí blízká?

stirecek*

Vojto už vám to psali kolegové důle...našel jste za stěračem nějaký lístek? určitě ho nevzal vítr, dítě nebo bezdomovec pro vykonání potřeby? Zbytečně si děláte starosti...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]