Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení auta bez smlouvy

Od: terezka1* odpovědí: 27 změna:

Dobrý den,

máme docela velký problém a už nevím jak to vyřešit. Třeba někoho z vás napadne jak z toho ven.

Přítel chtěl prodat auto, přes známého dostal na někoho doporučení, s tím dotyčným se několikrát sešel, vždy tak jak se domluvili, ještě pomáhal kupujícímu s nějakou drobnou úpravou na autě. Poté se dohodli na předání auta a na následném odhlášení, hned ten den. Sešli se u úřadu, kde mu přítel předal auto a měli ho jít přehlásit, jenže tam byla spousta lidí a kupující pospíchal a tak se domluvili, že hned druhý den auto dojdou přepsat, zároveň podepíší smlouvu a kupující předá příteli zbytek peněz. K tomu už ovšem nikdy nedošlo. Je to už 5 měsíců. Kupující nezvedá příteli telefon, zapírá se až když přítel řekl, že to nahlásí na policii s ním začal komunikovat, ale tím stylem, že mu začal vyhrožovat. Přítel má od auta jen velký TP jinak nic. Je možné nějak auto odhlásit? Máme veškeré údaje o kupujícím.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Terezo, jde Vám jen o přepis na kupce, nebo o nedoplacení částky peněz.

První věc provedete lehce bez problému, druhý - doplatek částky bude problém a domnívám se, že bez policie to nezvládnete.

Pokud jde jen o převod, vyřešíme ho spolu.

doplněno 13.10.11 17:22:

Terezko,
Pak jen vezmete údaje o kupci a velký techničák, vyplníte si žádost, a zdarma na registru převedete na kupce.

OK?

ICQ 55180641

doplněno 13.10.11 17:30:

rodné číslo potřebujete, i když podle práva nepotřebujete. Blbý co...

ale je to tak.

blackflamesiczi*

policie s tim nic neudela odkaze vas na soud ale udelaji zaznam o prodeji vozu

terezka1*
hodnocení

Jde nám jen o převod, peníze už žádné nečekáme ani nechceme, za blbost (důvěřivost) se opravdu platí.

terezka1*
hodnocení

Moc Vám děkuji, jen doufám, že seženeme jeho rodné číslo. Máme jméno, adresu, telefon, ale rodné číslo ne.

terezka1*
hodnocení

no snad ho nějak seženeme, jelikož už chci, aby to bylo vyřešené, už se to táhne pěkně dlouho. Hlavně mi všichni koho jsem se zeptala tvrdili, že bez smlouvy to nepřehlásíme. Takže jsem ráda, že to jde.

Terezku, ujasním Vám to,

bez písemné smlouvy to klidně odhlásíte, ale musíte mít smlouvu, alespoň ústní. Příklad, líbí se mi Vaše auto, dám Vám za něj půl mega, vy souhlasíte, já zaplatím a tím je uzavřena právní smlouva a auto je MOJE!

ok?

doplněno 17.10.11 19:42:

Terezko, osobně se domnívám, že Vám to neprojde...

terezka1*
hodnocení

Už to chápu, takže teď jen musíme sehnat jeho rodné číslo a nechat to přepsat. děkuji za odpověď a hlavně pomoc.

terezka1*
hodnocení

Tak rodné číslo jsme sehnali, teď jsme se vrátili z úřadu, kde nám oznámili, že potřebují malý techničák, bez něj to nejde.

erikch*

ale jde-ovšem nejdřív musíte vyplnit žádost (a "nahlásit") jakože ztrátu a hned v zápětí po vystavení nového ORV(malého TP) provedete odhlášku(o té nesmíte do vydání nového dokladu vůbec mluvit)-opět běžná cesta jak dostát nesmyslné legislativě-ačkoli v případech prodeje auta novému majiteli-aby mohl s autem odejt,potřebuje ORV-jenže to potřebujete k odhlášce,což v reálu nejde většinou skloubit najednou(koupě auta probíha večer,o víkendu apod.),takže takhle se to řeší...jen to stojí 50,-(někde i 100,-) za nové ORV...

terezka1*
hodnocení

Tak rodné číslo evidentně nikde nezjistíme, nestačil by datum narození?

des*
hodnocení

1x

Tak nevím proč si nechá vyhrožovat?Okamžitě ať běží na policii.Vždyť je to obyčejná krádež!A co ten známý?Neleze kanálama?To se ale sešli...

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

normalne to jde , akorat bych jeste zasel na policii aby sepsaly jen nejakej papir aby o tom byl nejakej zaznam to udelaj i bez smloluvy ja to delal kvuly 2 autum co jsem dal za cenu srotu a oni me neprivezly 2000,- jen pro jistotu

terezka1*
hodnocení

Takže pokud to dobře chápu, stačí zajít na policii, s tím, že je auto prodané bez smlouvy, oni s náma sepíšou nějaký papír a pak s tím papírem a velkým techničákem nám auto odhlásí?

blackflamesiczi*

to auto muzete odhlasit na kupujiciho sam bez jakehokoli papiru, na poliii spise kvuly tomu kdyby s autem neco udelal nebo neplatil pojistku atd protoze to ze nedodrzel ustni dohodu policie resit nebude to je obcanskopravni spor ale jde o ten zapis co budete mit na ruce protoze treba CKP po vas bude chtit LOVE kdyz to nebude pojistene a vy jste v tp majitel a to budete muset nejak dolozit

terezka1*
hodnocení

Takže auto normálně můžeme jít odhlásit bez smlouvy pouze s velkým techničákem? To jsem na to tady u nás zvědavá, jelikož tady chtějí všechno dokládat. Jaké údaje o kupujícím u toho odhlášení potřebujeme? Omlouvám se za tolik otázek, ale nemáme s tím žádné zkušenosti.

blackflamesiczi*

zetim odhlasku nechtely nikde podkladat smlouvou a to jsem byl snad vsude(obrazne) potrebujete jmeno s bydlistem rodne cislo a psc a na DI vyplnite jen malej papir (nevim jak se jmenu ) a tim to pro vas hasne

doplněno 13.10.11 13:40:

a opravdu doporucuji tu policii jen kvuly tomu papiru co vam daji hlavne kvuly cpk o cemz si muzete neco precist v jinych otazkach co tu jsou a neni jich malo

terezka1*
hodnocení

pojistku přítel nezrušil, jelikož když viděl jeho jednání, tak aby pak neměl problémy, takže jí stále platí. Strašně moc Vám děkuji za obrovskou pomoc.

blackflamesiczi*

jasne ale mame jeste pokuty a radary.

terezka1*
hodnocení

No to je pravda, určitě tam raději zajdeme, ať máme jistotu. Ještě jednou Vám moc děkuji.

olaf71*
hodnocení

0x

pokud kupující nemá smlouvu o koupi a ani velký TP s odhláškou na něj, tak to auto vlastně ukradl.

blackflamesiczi*

smlouva muze bejt ustni a je to komplikovane dokazovani , na policii jen kvuly tomu ze muze s tim autem neco udela t a samozrejme pokud vyhrozuje uz bych tam byl s trestnim oznamenim

buss
hodnocení

0x

Za blbost se platí...dobré smlouvy dělají dobré přátele.

buss
hodnocení

0x

Kdekdo odkazuje na policii, ale jak mu když bude fikaný policie dokáže, že nechtěl prachy uhradit? Ještě se bude bránit. Kdy se lidi poučí a nebudou bezhlavě důvěřovat, ani rodině se už nedá.

blackflamesiczi*

ta policie nic delat nebude ale bude to na papiru a kdyz by se stal nejaky pruser alespon neco je v ruce nez kdyz pak reknete my jsme ho prodaly bez kupni smlouvy

buss

A k čemu je odložený případ?

nu*
hodnocení

0x

změnu vlastníka a provozovatele má každý nahlásit ze zákona na příslušném úřadu do 10 dnů, žádný zákon neukládá žadateli předložit kupní smlouvu, protože ta může být i ústní, pokud máte alespon datum narození a přesnou adresu, bude to stačit...Já jen nechápu proč sem neustále píší ženy a dotazují se různé problémy do kterých se dostávají jejich přátelé...asi začnu věřit psychologu Hubálkovi, který tvrdí, že 40 procent Čechů je úplně blbých...Který normální a chytrý chlap nechá za sebe jednat přítelkyni? Nechápu to...Doporučuji Vým vyměnit ho za někoho lepšího...:-P

pteris*
hodnocení

0x

Odhlásit nejde,ale udělejte to jako krádež,nebo to vemte občansko právní cestou.Bez smlouvy je to vždy na tahání!Auto si jakoby půjčil a už nevrátil,záleží čím a proč Vám vyhrožuje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]