Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik musím zaplatit za havárii auta

Od: ivetule odpovědí: 7 změna:

Půjčila jsem si vůz a bohužel havarovala. MAjitel měl sjednáno jen zákonné pojištění. Jak teď mám postupovat dál? Nikdy jsem havárii neměla, nevím jak dál, kolik budu muset majiteli zaplatit? Jak poznám že mě nechce "natáhnout"

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

0x

Na základě rozsahu škod si můžete zkusit zavolat do pár servisů a částku opravy zjistit předem. Pak budete vědět, v jakých mezích se suma pohybuje. Nechte si také ukázat odhad škody přímo ze servisu, kde bude auto opravováno. Vy náhodou nemáte pojistku "na blbost"? Když si třeba pojistíte domácnost, můžete se připojistit na škody, které byste ev. svým jednáním mohla způsobit někomu jinému. Příklad... půjdete do elektra a nedopatřením shodíte televizi. Škodu zaplatí vaše pojišťovna. Pokud byste takovou pojistku měla, mohla byste náhradu škody uplatňovat z ní.

ivetule
hodnocení

co když nebude chtít auto opravovat, ale bude chtít nějakou částku, kolik by se měla pohybovat

cyril*

Pojistka "na blbost" nemá s plněním tohoto typu nic společného. Vše ostatní závisí na domluvě mezi Vámi a majitelem vozu. Není-li domluva možná, pak jedině soudní cestou.

hodnocení

0x

Iveto, určitě po Vás bude chtít uhadit celou náhradu za opravu. To je ale úplně jiná cena nežli je škoda na vozidle. Věčný boj o peníze...

erikch*

přesně tak-počítejte s tím,že tak minimálně 30% ceny opravy půjde majiteli "do kapsy"-ale to je řekněme daň za nabourání cizího auta...Dle dohody se nechá věc řešit tak,že (třeba)..."za 14 dní auto vrátím opravené-v původním stavu..." Minulý týden zrovna známého s Peugeotem 206 SW drcnul opilý cyklista-zaplatil cenu nových dílů a opravy laku-přičemž známému zůstalo "za nehty" 8000,- prostě to je pro ilustraci ona "daň" za chybu...

hodnocení

0x

Zařídit tu opravu auta sama.

erikch*

...jenže na to právě málokdo přistoupí,bohužel i mezi známými-chce totiž uhradit škodu-na což má samozřejmě plné právo(a s tím i ono jakože "navýšení")-jsme prostě češi,takže z neštěstí druhých něco "kápne"...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]