Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjisím euro normu svého auta?

Od: fjanicka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit jakou Euro normu splňuje mé auto. Je to Škoda Octavia 1,9TDI 66kw r.v. 2000, v techničáku je napsano EU 93/116. Všude kde jsem se dívala bylo napsáno, že bych nic neměla platit, i pán, který mi auto dovezl z Rakouska, říká, že bych nic neměla platit, ale na úřadě mi bylo řečeno, že ano.Tak bych si to chtěla nějak ověřit. Poraďte mi prosím! Děkuji Růžičková

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

EU 93/116 je metodika podle které se vyjadřuje spotřeba paliva, podíval jste se na špatnou kolonku...hledjte předpis EHK/OSN nebo směrniociu EU/ES u kolonky kde jsou údaje o motoru

hodnocení

0x

EU 93/116 není norma emisí. Mělo není tam ještě nějaké číslo s ES?

hodnocení

0x

Domnívám se, že u tohoto motoru tam bude ještě napsáno 96/69/ES, což je Euro 2.

frantisekpetru*
hodnocení

0x

Ve velkém TP kolonka č.17 a potom dle odkazu od pana Cukráře už lehce zjistíte.

nu*

bohužel velký TP se od roku 2000 změnil, poslední EU-formát je je Osvědčení o registraci i část II, a předposlední formát je Technický průkaz, který má kolonky číslovány jinak a má zelenou barvu, v tom zeleném se hledá norma ve spodní části u emisí, v tom posledním na začátku tam kde jsou =udaje o motoru

fjanicka*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Je to opravdu 96/69 tedy Euro 2.

S pozdravem Růžičková

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]