Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Držitel povinného ručení a pojistník?

Od: dzonis odpovědí: 4 změna:

Zdravím, jelikož je mi 22 let tak bych rád udělal povinné ručení přes otce - vyjde to levněji.. když si v kaluklačce na internetu zadám že Držitel ručení budu já a pojistník otec, vyjde povinné ručení dráž než když je to totožná osoba.

Bude nějaký problém když s autem budu jezdit čistě já ale jako držitele i pojistníka uvedu otce?

Co z toho pro něj bude vyplívat?

Předem děkuji za rychlou odpověď :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

dzonisi,

je úplně jedno, kdo uzavře v čí prospěch pojištění, popřípadě kdo s tím jezdí Jen musí být na určité )vAŠE) vozidlo. To znamená, že já klidně uzavřu pojištěni na Vaše auto, v případě pojistné události obdržíte uhradu vy.

OK?

doplněno 11.10.11 12:29: "Ano, teď se třeba ušetří, ale co s bonusem! Takže si to dobře rozmyslet"
bonus zůstane pro otce...co si rozmyslet.?
doplněno 11.10.11 16:46:

Pokud vy uděláte nehodu, otci odečtou část bonusu...

buss
hodnocení

2x

Ano, teď se třeba ušetří, ale co s bonusem! Takže si to dobře rozmyslet

dzonis
hodnocení

Dobře a jsou nějake duvody proč by to pro otce mělo být nevýhodné? respektive co on by z toho mohl mít v případě bouračky atd... jakykoli duvod proc by se mu nemuselo libit do toho jit...

erikch*

jak správně píše Milan C.-jediným možným "rizikem" je ztráta bonusů otce,což znamená dražší povinné...,pokud samozřejmě nebudete mít nehodu s alkoholem apod.-tam už je hrozba úhrady způsobené škody-čili neplnění od pojištovny(mimojiné)...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]