Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta za chybějící rezervu

Od: ryzak odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, dnes ráno jsem dostal pokutu při silniční kontrole z to, že jsem v kufru neměl rezervu. Zkoušel jsem na pány vtípek o tom, že jsem před chvílí píchnul, takže rezervu mám na kole a píchlé kolo doma, na čež se pán policajt pousmál a ekl, ať si tohle nechám pro někoho jiného. No jooooo, jenže ona to byla pravda :-/ Co v takové případě dělat, jak se ubránit pokutě, za to, že nemáte rezervu v kufru, pač ji máte na autě a původní kolo v servisu?
Ještě otázka mimo: Je možné mít na autě 2 pneu jedné zn. např.: barum a 2 pneu jiné zn., např.: goodyear? nebo musí být všechna čtyři pneu stejné značky a stejných rozměrů?
díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

0x

Stejne pneu musi byt jen na jedne naprave. Pokuta je smula, no, s tim se asi nic nenadela, policajti meli radost ze maji dalsi carku a to jim tezko nekdo vymluvi, leda to hned poslat do spravniho rizeni s tim vysvetlenim a pak se dostavit s uctenkou z pneuservisu, mozna by to proslo ale taky by to mohlo byt drazsi... Ja osobne bych teda bez rezervy nikam dal nejel.

ryzak
hodnocení

Ja osobne bych teda bez rezervy nikam dal nejel. bohužel pro 2 rezervy není felda přízpůsobena :)

erikch*

pokud tomu tak opravdu je-čili rezerva šla na auto a původní,píchlé,zůstalo doma(v servisu apod.)-asi bych šel do správního řízení-jak píše jarda3,a z účtenkou(je jedno odkud-jde jen o pneuservis a datum) zkusil uspět-myslím si,že právě ona účtenka by měla být alfou omegou-to není na bázi "jedna paní povídala",ale reálná situace z provozu...

olaf71*

to se mi zdá nesmysl, pokud je to povinné, tak to tam musí být. to je jako "nemám řidičák, je v čistírně s kabátem, chcete vidět doklad z čistírny"*smich*

avšak, já jsem si myslel, že rezerva už být nemusí, že stačí opravná sada, která je stejně na nic.

ahasver4*
hodnocení

0x

V tomhle případě se pokutě neubráníte,záleží na tom policajtovi.Ten rozumný tohle řeší domluvou.Ví totiž,že největší trest za tohle je právě píchnout bez rezervy.Zažil jsem a už nikdy bez ní...:)

hodnocení

0x

Rezervu musíš mít v autě pořád (pokud nemáš novější auto, kde je rezerva nahrazená jiným způsobem), takže s pneuservisem neobstojíš. Dnes se často opravy lehkých defektů dělají přímo na autě bez demontáže kola. Pokud necháváš rezervu v servisu, nemáš s autem co vyjíždět na cestu. Řešením je vypůjčení si rezervy od někoho jiného

erikch*

tuším někde od 2009 není rezerva u aut,kde netvoří deformační zónu,povinná-Škodovka na základě téhle úpravy(resp.ona sama dala podnět k této úpravě z důvodu úspor při výrobě) přestala dávat rezervy automaticky,ale nahradila je tzv."opravnou sadou"(nejčastěji onen spray s tím nějakým sajrajtíkem,co ucpe defekt-ale i znehodnotí pneu)-takže není pravdou,že rezerva musí být vždy...

Proto jsem napsal, že u novějších aut může být rezerva nahrazena jiným způsobem...

jabraka*
hodnocení

0x

Řada automobilů s pohonem na plyn má místo rezervy nádrž na plyn,takže jezdí bez rezervy.

JABRAKA

olaf71*

mám LPG místo rezervy,ale bez rezervy bych nejel ani do krámu. v kombiku místa dost.

blackflamesiczi*

stastny to clo*smich*vek me je male snad vsechno

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

manzelka ma v aute lpg a vozi sebou jen sprej kterej sice ty balony co tam ma nedokaze nafouknout ani nahodou ale od policajtu ma klid sprey stal asi 200,- a nic neresim, kdyz pichne stejne tam musim jet a prehodit tu gumu ale to se jeste nestalo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]