Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký olej do Favoritu?

Od: bd odpovědí: 24 změna:

Dobrý večer, jaký byste mi poradili olej do Favorita? Ideální poměr - nizká cena/dobrá kvalita :-D Děkuji.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kupte 15W40 v Lidlu a budete spokojenej!

moji
V Lidlu maji 15w40? :-O
cyril*

15w40 ne, ale 15W 40 ano! ;)

ahasver4*
hodnocení

0x

Dneska vyloženě špatný olej není.Takže i ten nejlevněší je dobrý.Jen chce pak dřív vyměnit.

doplněno 06.10.11 22:35:

Předpokládám,že ten Favorit má už něco za sebou,tak nepotřebuje žádnej speciál.Jen proboha nekupovat u pumpy!Zajděte do nějaké speciálky,řekněte,že je to do Favouše a když budou rozumní tak za čtyři litry dáte tak pětikilo...

des*

M6AD-60kč za litr.Lepší si nezaslouží,mně stačí když za nějakým jedu,hned přepínám větrání,ten smrad ze spáleného oleje je zničující.

bd
hodnocení

Nevadí, že tam byl doteď jiný olej?

ahasver4*

Jaký?

doplněno 06.10.11 22:54:

Ale v podstatě by to vadit nemělo.Vypouštět olej teplý a samozřejmě vyměnit i olejový filtr.

bd
hodnocení

No, to nevím, bohužel jsem to zapomněl, předchozí majitel říkal, že tam dával nějaký... W50? Či něco podobného, prý stzojí okolo 100 Kč

ahasver4*

V klidu,jak píšu výše.Nemělo by to vadit...:)

bd
hodnocení

Takže můžu vzít třeba to co píše des?

cyril*

M 6 AD není celoroční olej a není nejvhodnější pro tento typ motoru. Kupte jakýkoliv olej do motoru s označením 15 W 40, ten by měl být vyhovující.

des*

cyril-

Popis:
Oleje celoročně použitelné v podmínkách mírného klimatického pásma.!
Použití:
Pro starší typy benzinových a nepřeplňovaných naftových motorů se středními až nižšími požadavky na výkonnostní úroveň maziva.
Kvalitativní parametry
Třída SAE 40
Výkonnostní třída API SC/CB
Viskozita při 100 °C (mm2/s) 13,6
Bod vzplanutí (°C) 230
doplněno 07.10.11 11:48:

Jde samozřejmě o M6AD.

ahasver4*

Přesně tak to vidím i já.:)Hódně mých aut šlapalo na tenhle olej...:)A no problémo...

cyril*

Naprostý souhlas! V tomto duchu je celoročně použitelný i Vegetol. ;)

des*

Bohužel je to důkaz absolutního vyčerpání důkazů proti M6AD.

cyril*

Jedná se o pouhé sjednocení úrovně znalostí. Jsem vcelku kreativní, tak mi podobný sestup nečiní potíže. *frajer*

ahasver4*

Samozřejmě...Je tak asi nejlacinější z toho co je...:)

bd
06.10.11 22:59
hodnocení

díky

ahasver4*
06.10.11 23:01

Není zač!:)

peterix*

Že tam byl jiný olej nevadí. Jen dobře vypustit za teplého motoru a vyměnit filtr. Též bych volil obyčejný, přeci jen tam jsou již vůle. 15W 40 nebo uplně nejobyčejnější M6 AD, ale 15W 40 je lepší. Vůbec neuvažovat o sintetice. Určitě bych nelil nic vysoce kavalitního. Kvalitní oleje jsou hodně aditivované a rychlé uvolní usazeniny a karbon, který vše ucpe a hrozí zadření motoru. Další nevýhodnou je velká řidkost. Nepobírají to gufera, všujde to teče a zbytečně to žere olej.

e250td*
hodnocení

0x
74,- Kč s DPH - Autospol

OLEJE MOTOROVÉ, Olej 10W40 1lt CINOL, 10W - 40 BENZIN-DIESEL, BALENÍ 1L, , Polosyntetický motorový olej , SAE 10W-40, API SJ/CF, ACEA A3,B3, MB 229.1, VW 505.00, 500.00 , , Jedna z možností ,pokud je motoor v dobré kondici a olej byl měněn v uvedených intervalech .

jarda3*

Jj, Cinol 10W40 jsem daval i do pomerne modernich aut a bez problemu, mel by to byt moderni olej na rozdil od M6AD a da se sehnat pod 80Kc/litr i na pumpach.

moto*

Tak tak, také jsem jej jezdil dlouho a bez problému.

favoritklub*
hodnocení

0x

Do fáčka nalij buď 15W 40. Jestli mu chceš dopřát luxus, kup mu 10W 40- ta je ale dražší než 15W 40

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]