Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eko daň přihlášení auta po roce od

Od: dzonis odpovědí: 41 změna:

Zdravím, situace je taková že jsem koupil auto - majitel ho odhlasil s tim že ja si ho přihlasim. Předpokladal jsem že co nejdříve seženu někoho s ZTP abych odbyl první přihlášení a měl to zadarmo ale už je to rok a 2 měsíce a zatím se mi to nepodařilo. Auto je stále v polopřevodu. Hrozí mi nějaká sankce když auto přihlásím až teď?

Další věc - u auta mi před 2 měsíci skončila zelená karta a zatím jsem si novou nepořídil a doslechl jsem se že jsou za to také sankce, když si zelenou kartu půjdu zařídit hrozí mi něco?

Předem moc děkuji za odpověd

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ihned si zajistětě zelenou kartu...

za nedohlášení vozidla není sankce...

dzonis
hodnocení

A když mě zastaví policie a ptá se jaktože auto neni přihlašene, co jim můžu říct? můžou mi za to dát pokutu? vím že dříve ne ale zákony se každou chvíli mění tak se ptám jestli to ještě platí

pletete si pojmy.

Vozidlo je přihlášené, vždyť ve velkém techničáku máte uvedeno Vaše jméno! odlášeno převedeno na: " dzonis"

pokutu dát nemůžou, protože jste se neprovinil proti "...bezpečnosti..."

ale již několikrát se ozval tazatel, že dostal pokutu, ale ukázalo se, že ho ošálili, a dali mu pokutu za jiný přestupek. Proto se musíte naučit předpisy.

dzonis
hodnocení

máte pravdu ve velkém techničáku to skutečně je :) nemám ale malý techničák na moje jméno - není to tedý problém že je procvaknutý a vedený na osobu která ho již dávno odhlásila? každopádně děkuji moc za pomoc :)

cyril*

Problém nastává tehdy, když je ve "velkém TP" omezena platnost "malého TP" a lapí Vás po době jeho platnosti!

dzonis
hodnocení

tak jeste bych mel otazku - je mozne zaridit zelenou kartu na nekoho kdo ani nemá řidičský průkaz? že by byl pojistníkem vozidla ale já provozovatelem?

dzonis, jistě, nemůže být problém. Pojistku může uzavřít kdokolikv svéprávny, i bez řidičáku.

laybor*

Pane Milane,neplete te si pojmy a dojmy

když je odhlášené tak nemůže být přihlášené,a proto Policie pokutuje ustřihnutý malý techničák,protože vůz je jen odhlášen a není na nikoho přihlášen

laybore, policie může pokutovat porušení předpisu 56/2001?

to je pro mně novinka, ale pokud m+ě poučíte, kdeto najdu, budu chtřejší. Domnívám se, že (jako na případu dneska) uloží pokutu za porušení předpisu 361/2000 ale určitě ne za to co píšete. To opravdu nemůže policie postihovat.

nebo mě poučíte předpisem?

ustřižený techničák je na pokutu?

od kdy?

doplněno 11.01.12 20:55:

vozidlo není odlášeno, ale jen změna majitele... stále je přihlášeno v registru...

blackflamesiczi*

tak to se me jeste nestalo a to me kontrolovaly x krat vsude po ceske republice, policii je uprijme jedno jestli to mate dohlasene ci ne

pawell*

Dnes 11.1.2012 jsem byl zasteven hlídkou Policie ČR.Dostal jsem pokutu 500Kč za nodohlášení vozidla v polopřevodu na mou osobu.Policajt strašil zadržením auta a nakonec jsem dostal (jen)500 kč pokuty s tím,že s autem nesmým jezdit,dokud ho na sebe nedohlásím.. Mám se obávat dalšího postihu v případě,že mě s vozidlem zase zastaví?Platí i v tomto případě 2xa dost?Nerad bych si nechal sebrat řidičák jen kvůli nějákému policajtovi který nemá do čeho rýpnout..

Pavle, dostal jste bloček? Tak tam je i číslo předpisu, který jste porušil. Je tam určitě napsáno 56/2001?

nebo Vás ukecali a dali pokutu za něco jiného, tak jak to dělají?

pawell*

Není tam 56/2001.Je tam §125c/1k zák.č.361/2001

jasně, je to tak jako jinde...

dali Vám pokutu třeba za to, že jste porušil drobnost, třeba že před jízdou nezkontroloval vozidlo..

Určitě jste nedostal pokutu na to co píšete!

"
k)jinýmjednáním, než které je uvedeno pod písmeny a) až j), nesplní

"Times New Roman";color:red;mso-ansi-language:CS;mso-fareast-language:CS;
mso-bidi-language:AR-SA">nebo poruší povinnost stanovenou v hlavě II tohoto zákona"
doplněno 11.01.12 20:17:

jejda , to kopírování
jinýmjednáním, než které je uvedeno pod písmeny a) až j), nesplní"Times New Roman";color:red;mso-ansi-language:CS;mso-fareast-language:CS;
mso-bidi-language:AR-SA">nebo poruší povinnost stanovenou v hlavě II tohoto zákona"
doplněno 11.01.12 20:18: mso-bidi-font-weight:bold;mso-bidi-font-style:italic">jinýmjednáním, než které je uvedeno pod písmeny a) až j), nesplní, mso-bidi-font-weight:bold;mso-bidi-font-style:italic">nebo poruší povinnost stanovenou v hlavě II tohoto zákona
doplněno 11.01.12 20:19:

uf to je dřina...

nikde nic o změně vlastníka jak stanoví předpis 56/2001,,,, za neznalost se platí!

pawell*

Takže se nemusím bát a mohu znovu vyjet do ulic aniž by byl postih přestupkový komise a sebrání řidičáku?A mám ten blok platit?

Milý Pavle, vy jste souhlasil s přestupkem...ANO či NE. Já vím naprosto přesně, že ANO, takže Vám nezbyde nic jiného, nežli pokutu zaplatit.

Doplňte si informace a jezděte dál... bez pokut.

pawell*

Ano,blok jsem podepsal..a pokutu tedy zaplatím,ale už nikdy se nenechám napálit že nedohlášené vozidlo s prostříhlým techničákem je pokutovatelné!Děkuji!

pawell*

Pokud teda není problém v tom malém PROSTŘÝHLÉM techničáku!

laybor*

No to problém je ,pan Milan tadí radí dobře,ale když je prostřihnutý techničák tak každý i dementní policajt pozná že vůz je odhlášen,nikoliv přihlášen

při koupi v bazaru je povinnost na sebe vůz přihlásit do 30 kalendářních dnů,a od soukromé osoby do 7 pracovních dnů

laybore, kde jste vzal tuto informaci "při koupi v bazaru je povinnost na sebe vůz přihlásit do 30 kalendářních dnů,a od soukromé osoby do 7 pracovních dnů"

Děkuji za poučení.

pawell*

Tak už v tom mám zase guláš...

Pavle, proč? vy si snad myslíte že je v předpisu 56/2001 napsáno co píše kolega nahoře?

ale není!

pawell*

A není to spíš pokuta za poškozený,tudíž neplatný malý techničák?

laybor*

Pane Milane ,mám o tom pochybnosti tak se Vás zeptám,

když je vůz na Vás odhlášen tak si ho na sebe nemusím přihlašovat?

kupoval jsem x vozů v bazaru a vždy bylo ve smlouvě - do 30 dnů od prodeje platí kupní smlouva jako náhrada za tachnický průkaz,pak je nutno vůz na sebe přihlásit

laybore, vy jako zkušený chlap a věříte takovým blbostem? Máte někde napsáno (v předpisu), že při řízení vozidla můžete mít místo osvědčení kupní smlouvu po dobu 30 dnů...

to je blábol bazarů...

přihlásit, odhlásit, změna majitele, změna údajů... to jsou jiné pojmy...

"když je vůz na Vás odhlášen tak si ho na sebe nemusím přihlašovat?"***** když je ve velkém techničáku záznam vozidlo převedeno odhlášeno na: milancukrár, jsem tam uveden? ANO, tak je splněno co je třeba. Je to teď již jasnější?

laybor*

Milane,nevěřte všemu co vidíte (foto),i když v autech se pohybuju pár let,tak v tomto tápu

Díky

omlouvám se, kolego laybore, já se domníval, že to víte co a jak, když jste psal že se mýlím...

hm to nic.. můžu ještě být něčím nápomocen?

pawell*

Takže verdikt?

Pavle, ICQ 55180641

pawell*

Nemám ICQ ani skype...Jen Email...Pawell007F@seznam.cz

emailem to ne,, to je na dlouho...

603902651

Taky mě zastavila hlídka, chtěli řidičák, tam si všimli, že ho mám vyřízený ve městě z jiného kraje než mám značku, podívali se proto na malý procvaklý techničák, kde byl uveden někdo zase z úplně jiného kraje a hned začali klást nejapné otázky, jestli mám auto půjčené nebo jsem ho koupil, chtěli vidět zelenou kartu, kde jsem byl uvedený já, takže jsem řekl, že jsem ho koupil a prý před jakou dobou, tak jsem odpověděl, že asi před dvěma měsícema, to by stejně zjistili podle začátku povinného ručení a prý že to tak nemůžu jezdit s nepřihlášeným autem, nakonec chtěli vidět i kupní smlouvu, že jestli auto není kradené a vůbec jsem se jich nemohl zbavit, pořád mě upozorňovali jak jsem nezodpovědný a že dělám v registru bordel, argumentoval jsem tím, že jsem veškeré peníze vrazil do koupě a opravy auta (nic lepšího mě v tu chvíli nenapadlo), a proto že nemám prostředky na přepsání, na to mi odpověděli, že jsem si v tomto případě neměl kupovat to co jsem koupil, ale nějakou levnou "šunku" :) Ale pokutu mně žádnou nedali s tím, že jsem jim slíbil, že auto co nejdřív zaregistruju na sebe... mimochodem ještě jsem to neudělal a při další kontrole jsem s procvaklým TP prošel bez mrknutí oka.

pawell*

Tak potom je to asi podle ksichtu a třeba mi jinej policajt nic neřekne...Všechny auta(a že jich bylo mraky)jsem měl v odhlášce s procvaklým techničákem a nikdy nic...Nebudu dávat 10000 eko za starýho Formana,nejsem sponzor ani padlej na hlavu!

blackflamesiczi*

tak tohle by si policajti zkusily jen jednou a bylo by to zajimave, na jejich nazory nejsem zvedavej, a kupni smlouvu bych jim tak ukazal

nu*
hodnocení

0x

Když to vydrželo rok a dva měsíce, vydrží to i další rok, nebo pět...a za nepojištěné auto se platí sankční poplatek do garančného fondu ČKP, stačí si přečíst zákon o povinném ručení...u nejměnšího přípojného vozíku to vyjde na 6 tisíc za rok, a to už se vyplatí

laybor*
hodnocení

0x

Pane Milane ještě 1x a naposled,

Svět Motorů č 2/2012 strana 10 (vyšlo tento týden)

Přesný přepis - Následně auto na své jméno nepřihlásíte-pak skončí v jakémsi úředním vakuu.Funguje to?Ano .Stoprocentně,košer to není - zákon na podobné filuty pamatuje,dokonce stanovuje blokovou pokutu až 5 000 kč.

Bát se ale nemusíte.Zákon totiž neurčuje,za jak dlouho musíte vozidlo po odhlášení na úřadě přihlásit.

Takže zákon říká že vůz se dohlásit musí,ale není určeno do kdy,ale kde přišli na tu blokovou pokutu? To ví čert! Nebo redaktoři SM si vymýšlí?

laybore, klidně i vícekrát. Za svůj život jsem četl tolika blábolů jak v tisku, tak i od právníků.

Naposledy včera dopis z čkp, který ujištoval přestupce, že není jiné řešení, nežli buď platit, nebo značky do depozita... a oháněl se i zákonek 56/2001. V něm je i pamatováno na to, že bez značek...

Uvítal bych, a byl bych rád za poučení, pokud zjistíte příslušný paragraf, kde je to jasně uvedeno. Ale na druhou stranu, pokuta je, ale nelze stanovit kdy zaplatit...

hm..

přeji hezký víkend.

laybor*
13.01.12 13:39

Díky

dzonis
hodnocení

Ještě jednou zdravím a prosím o radu - auto je stále v polopřevodu a mám procvaklý techničák. Skončila mi technická a musím na stk - bude tam nějaký problém? Vydají mi nový techničák na moje jméno? Je něco na co bych si měl dát pozor?

Předem moc děkuji za odpověď.

erikch*

technická nemá úměru s vlastnictvím,můžete jí udělat kdekoli na STK po celé ČR a jméno v registru,potažmo TP nemusí "souhlůasit" se zadavatelem TK...Nové ORV(malý techničák)vám na STK nedají,pouze úřada pouze po dokončení převodu-ale jeho platnost není dotčena úmyslným poškozením úředníka-pokud tam dole není vyloženě zapsáno:platnost do: (třeba) 11.11.2012,prostě úřadové takhle de iure protizákonně poškozují veř.listinu(bohužel zatím si nikdo nedal tu práci a nezažaloval úřad,resp.stát pro špatný úř.postup) ve snaze jakože donutit lidi k doregistrování-placení ekopoplatků a i běžných poplatků(oněch 800,-i to je za rok nezanedbatelná suma),ale na věco samotné to nic nemění-platnost ORV tím není a nemůže být dotčena...

jarda3*

STK neni problem, tu udelaji, papiry vam vrati puvodni. Jinak by to stejne prihlasit neslo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]