Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mi musí dát navíc k dovezenému vozu?

Od: scooterrr odpovědí: 19 změna:

Ahoj, budu kupovat auto v ČR, který je dovezený z Německa, kde zjistím, že tam nebo někde jinde není kradený a jak je to s techničákem a ostatními doklady, co mi musí dát navíc? PS: vůz je prý na českých SPZ...

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

pokud je na značkách tak byste něl dostat kupní smlouvu a pak záleží na tom jak se dohodnete s odhlášením auta

jestli je nebo neni kradený zjistíte zasláním sms ve tvaru VIN mezera zadat win kod a odeslat na 9003020

scoooterr
hodnocení

jasný, ale techničák musí být přeci německý a český, ne? Kdo má nebo bude mít ten německý a ten český?

ted nevim jestli ho má nebo zůstává na dopravce při přihlášení ale asi zůstane na dopravce měl by mít kopii ten českej má určitě ale je na něm zda si ho nechá a dá ti ho až to na tebe přehlásí nebo se dohodnete jinak

nu*
hodnocení

0x

na stránkách ministerstva dopravy je na to prográmek, vlevo dole, co je tam pozitivní, to je pozitivní i v SIS, to je schengenský informačníé systém, na stránkách ministerstva vnitra je také progrímek k lustraci , je to policejní systém PATRMV...

techničák bude buď německý, a ty jsou dva, nebo český

scooter
hodnocení

Takže mi dají jenom jeden, když mi dají český, kde pak bude ten německý, ten nemám chtít?

ladaadal*

Jestli to má české SPZ, musí to mít i český techničák. Kde by to vzalo Německý?

ladaadal*
hodnocení

0x

Jak to mám chápat - dovezený z Německa na českých SPZ? To je divný, ne?

nu*
hodnocení

0x

skůtr by se měkl zeptt prodávajícího, a neřešit to tady, když sám neví co je to za auto

9g5j
hodnocení

0x

On si totiž nikdo pořádně nepřečetl otázku. Takže já ti odpovídám.

Pokuď to má české značky, tak ti dát nic navíc nemusí.Nikdo ti není povinnen dávat kopii či originál předchozího neplatných dokladů. Platí absolutně stejná pravidla, jako kdyby vůz byl prodán jako nový u nás ČR.

Na otázku ohledně zjištění, zda není kradený už odpovězeno bylo.

asd*
hodnocení

0x

Pokud je na CZ značkách, tak německý techničák zůstal na dopravce a auto má jen český. Ověřil bych si kdy se to do ČR dovezlo. Dovozce si obvykle dělá kopii původního techničáku - tu bych určitě chtěl vidět kvůli historii auta. Na dopravce by orig. TP mohli ukázat majiteli (?)

nu*

proč má neustále řešit občanskoprávní vztahy nějaká dopravka? Kdo od koho kupuije auto? Kupuje někdo auta od dopravky?

Pokud kupující není trouba, nechá si vše doložit od prodejce...pokud prodejce tvrdí, je je auto z německa, ať to doloží...v EU provedené německého techničáku je uveden i skutečný počet dřívějších majitelů v SRN...datum první registrace...bez uvedeného údaje bych si v čechách nekoupil ani poklici...pokud je to po 1. majiteli, prodejce to doloží klidně tou kopíí německého TP...a pokud to nedoloží, posla bych ho do pr**le...

naneštěstí tolik troubů jako v čr nežije nikde jinde v evropě...že jsou češi úúplně blbí, o tom svědčí skutečnost, že nejsou schopni sednout na noční vlak, dojet si do německa a kváknout tam 5 vět, zkontrolovat doklady , auto, zaplatit a dojet s autem domů...je to blbých 300 km a přitom se za to platí překupníkům 10-20-30 tisíc navíc...a ještě se přitom nechávají ojebat stočeným tachometrem a legednou o prvním majiteli...

jsemztohonemec
hodnocení

Volal jsem tedy prodejci a ten prý německý techničák nemá, a nemá ani kopii. Má pouze český techničák, jak postupovat dál, auto koupit a pak zajet na dopravku, aby mi ho ukázali? Je to možné, že mi ho ukážou?

ladaadal*

Na co pořád sháníš německej techničák, když to je na českejch značkách? Nechápu.

asd*

Aby znal historii auta - jestli třeba nemělo třeba 10 majitelů, kde v Německu jezdilo atd. Nu by prodávajícího bez ofocenýho D TP nakopal do..., ale pokud to je pěkný auto za dobrou cenu a prodejce jen nic pro sebe neofotil tak to za ověření stojí - sice většina, ale ne všichni prodávající v ČR jsou podvodníci. Např. počet předchozích majitelů jde dát do smlouvy a pak po ověření že to tak nebylo se dá odstoupit. Cizímu orig. D TP na dopravce neukážou ale majiteli by mohli (měli?) - nejlíp zajít tam a zeptat se, sedí tam úředník placený z našich daní a má pracovat pro nás. Sice maj pakárnu kvůli registru, ale že tam jsou pro lidi by zapomínat neměli (někteří úředníci tohle nejspíš ani netuší a ochota je na nule...)

nu*

ale to je argument všech naivních čechů, auto je pěkné, za dobrou cenu, a já potřebuji jezdit...Tak jezděte...Tak kupujte...

Kopii německého TP má možnost získat od úřadu prodejce...spis byl veden na základě jeho žádosti, ON na to má právo...kupující, tefy nový majitel jen v případě, že mu to právo přizná SOUD...Jinak ne...

Mimochodem úiřad neřeší vlastnické vztahy a nemá možnost ověřovát, kdo je a kdo není vlastníkem...ani řízení se nevede s vlastníky, ale se žadateli či úřastníky...Ti mají právo nahlížet...cizí vlastník nevlastník NE...

Právě tak to popisuje zákon, a za peníze z našich daní to přesně tak musí úředníci dělat...

nu*

Historii auta poznám tak, že si auto dovezu ze SRN SÁM...jinak se vystavuji tomu, že budu ojebán...totálně...v německu jsou servisovná auta od fyzických osob dražší než tady, jediné co se prodejcům vyplatí kupovat a tady prodávat jsou především bouračky nebo auta s větším počtem nejetých kilometrů...čest výjimkám...každá auto se dá vytepovat, vyleštit silikonem, vyšperkovat novým popelníkem a litýmu koly, nebo alespoň sadou nových poklic...k tomu se přidá legenda a kupijící padá do kolen...

No a když se někdo živí tím že prodává auta, musí počítat s tím, že lidé nejsou tupá teleta, ale že se¨ptají na historii auta...pokud je zrovna tento konrétní prodejce naivní, nic nemá, jen sliby a kecy, zamysleme se, proč asi...

Jiank kopii německého TP mají i na STK...

asd*

Oni jsou podvodníci i v Německu a ze soukromých osob se často vyklube bazar (obvykle za tim je turek nebo arab). A i němec se k autu který bude prodávat umí chovat jako prase. NIc není černobílé, v ČR je 10% slušných a v Německu 10% podvodníků, záleží i na štěstí co na člověka vyjde...

asd*

Já si pro auta taky jezdim sám. Ale chápu že někdo se bojí rizika že se auto nebude líbit, ve vlaku ho okradou nebo si nevěří...

Takže chtít po prodávajícím ať si na dopravce vyžádá kopii německého TP, pokud ne tak nazdar a koupit jinde, aut je mraky. Nebo to neřešit ale dát si pozor na skutečný stav auta = vzít sebou někoho kdo se vyzná v daném typu (automechanik) a je schopný poznat bourané auto atd., pak je samozřejmý velký servis = výměna náplní, rozvodů a podobné radosti (není jistota kdy a jestli to proběhlo)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]