Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
prosím Vás pěkně, mě už jde hlava kolem. Našel jsem na poradte.cz mnoho otázek, či odpovědí podobných co potřebuji,
jenže ani jeden můj případ.
Proto Vás prosím o radu ohledně pokuty za nepřihlášené auto. Čeho se mám bát či naopak můžu být vklidu.
Zde je můj případ:
1) Koupil sem auto, bylo na mě odhlášeno. Mám to zapsané ve velkým TP.
2) Auto jsem pojistil. Poté sem se ho snažil přihlásit. Neuspěl jsem, protože jsem nebyl na evidenčce.
3) Tudíž jsem přijel na evidenčku, kde mi řekli, že auto pravděpodobně přihlásit nemůžu,
jelikož mi chybí výrobní štítek.
VIN kód auta souhlasí, vše je OK jen ten štítek. Na úřadu mi to samozřejmě neprošlo.
Tudíž má otázka zní: Můžu být stíhán, či penalizován za nepřihlášené auto, které neprošlo
evidenčkou,protože ho nemohu přihlásit? ( snažím se sehnati výrobní štítek ). A dále,
pokud jezdím s tímto autem a \\\\\\\\zastaví\\\\\\\\ mě, co mě čeká?
Jak by jste postupovali Vy, co byste dělali? Předem díky za odpověď, Vojta.
1) OK, to je správně ze zákona, na registru již vědí, že jste majitelem
2) OK, pojištění je důležité! Evidenčka být musí.
3) pravděpodobně? určitě nelze bez platné evidenčky vozidlo dohlásit na sebe.
odpovědi:
a) nemáte být stíhán, proč záznam v registru je, a není nikde stanoveno do kdy musíte dokončit "polopřevod"
b) jezdit můžete, sankce nebude. POZOR, někdy policie se snaží a uloží pokutu, ale napíšou na bloček jiný přestupek.
c) reklamovat u prodejce, získat slevu schánět u výrobce resp. dovozce štítek,
co je to za auto a odkud jste?
tak přemýšlím, že ztratím štítek a auto je k ničemu?
pravděpodobně tohle navazuje na další věty níže a odpověď je zde -Na úřadu mi to samozřejmě neprošlo.
Moc Vám děkuji za odpovědi a), b). Na odpověď C) nevím jak reagovat, zřejmě byhc žádné odškodné nedostal. ( Dnes budu ještě prodejci volat ) Auto mám koupené u soukromníka z Těrlicka, je to starý vůz, ale šlape jak hodinky. Jedná se o VW GOLF. Na původním místo kde štítek byl, ještě zbyly nýty. Jakoby ten štítek byl vyrván, nebo ta maska byla měněná, ne které štítek držel.
Tak mě napadá... Sehnat výrobní štítek z jiného auta, stejného typu. Co myslíte? Podle mě bych na evidenčce prošel, ten chlápek s k tomu prohlížení moc neměl. Nevšimnul si ani, že je nově přeražený VIN kód. Když mě tak napadne, že bych měl správně jit na autorizovaný servis VOLKSWAGEN, tak mi jde mráz po zádech co bych za ten štítek musel platit.
Jsem z Jablunkova.
Hmmm, to je divne, ja byl vcera na evidencce a za 2 kila se typek jen podival na VIN a jeste nadaval, ze se musel vratit pro sroubovak aby odloupnul krytku...
IMHO sankce nehrozi, v pripade, ze registrovat nelze tak proste nelze, nekde v zakone je myslim napsano, ze se tato skutecnost ma uradu oznamit... To se asi tyka i pripadneho pojisteni pokud byste nejezdil, protoze v pripade, ze vozidlo neni provozovano (a pojisteno ) je nutno ulozit znacky do depozitu NEBO TO OZNAMIT URADU v pripade ZE TO NENI MOZNE (ted se mi nechce hledat presne zneni)
jednoduche zajed do fordu a za 2000 ti ten stitek dub vytisknou nebo chvily pockas nez prijde vyrazenej pokud mas jeste hlinikovej jinak zadnej problem nehrozi od kontroly na silnici atd mel jsem to same na cougaru
doplněno 05.10.11 17:51:upresneni do jakehokoli servisu ford nemusis na zastoupeni. takhle jsem to myslel aby nedoslo k omylu
doplněno 05.10.11 17:52:p.s mozna to bude i levnejsi me se tam nechtelo jet tak jsem to resil po telefonu i ds dovozem az pod rypak
doplněno 05.10.11 18:03:sorry myslel jsem ze mas tranzita (zrovna jsem delal fa na jednoho a popletl jsem to) ale udelaji to i ve VW
Tak lehce a jednoduše? Mě se to nezdá, ale známí mi říkali, že pokud bych jel do VW tak bych za to dal až do 10 tis. korun.
Já byc h auto vrátil prodejci s tím že vzhledem k výše uvednému problému nemůžete věc řádně užívat...Pokud se ale rozhodnete ale auto přesto užívat, mělo by být jasné, kam se poděl původní výrobní - typový štítek...Pokud bylo auto botrané a "odborně " opravené, měl "opravář vrátit štítek na místo...Stávající legislativa vyžaduje výrobní typový štítek, auto bez něj je technicky nezpůsobilé...Jde o to co a jak máte napsáno v kupní smlouvě,nelze vyloučiz že jset koupil nějaký hybridní slepenec z několika aut...
Takže ještě jednou smrtelně vážně doporučuji auto vrátit prodejci, a své další auto si koupit osobně v zahraničí a ne v ČR..
Pokud budete chtí přesto výrobní typový štítek na auto přidělat, doporučuji udělat to oficiálně, a to tak, že oslovíte písemně akreditovaného zástupce výrobce , kterým je firma Import VW group atd..., sídlící na Radlické ulici v Praze, kontakt si najdete na internetu...Tato firma ( na rozdíl od slovenského akreditovaného zástupce, který zajišťuje výrobní štítky za cca 50-80 eur včetně příslušného povrzení na všechny tyopy koncernových vozidel) nezajiťuije nic, a veřejně to deklaruje na svým webových stránkách, respektive o tok informuje formou veřejného prohlášení které je k přečtení na stánkách ministerstva dopravy č.r.
Napíšete tedy žádost na Import VW group o zajištění výrobního-typového štáítku, oni Vás odmítnou s tím, že si máte opatřit štítek náhradního provedení sám...Pak se obrátíte na firmu Buchtele nebo na někoho jiného, kdo je schopen štítek vyrobit a vyrazit na něj potřebné údaje...Potřebné údaje musíte pečlivě zkontrolovat, především příslušné hmotnosti, pak si necháte štítek vyrobit a odborně přidělat, vrátite se na STK? a necháte si vystavitz evidenčku, s tím že jim ukážete zamítavé stanovisko výrobce a požádáte technika stk, aby do protokolu z EK uvedl větu, že je vozidlo opatřeno "výrobním-typovým štítkem náhradního provedení.".
Pak při přihlášení auta požádáte technika registru, aby Vám tuto větu zapsal i do TP a do elektronické části rgistru. Předložíte přirom zamítrtavé stanovisko výrobce a osobn doporučuji pořídit a připojit fotografii výrobního štítku náhradního provedení, mělo by to jít za cca 50,- Kč. Jiný oficiální způsob není.
Závěrem bych ještě jednou upozornil na skutečnost že auto může být slepencem z několika jiných aut, proto bych osobně zkontroloval další identifikárory, a prověřil i originalitu ražby VIN
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.