Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Před nějakou dobou mi začal vrzat PP tlumič. Před cca 2 měsícema jsem měnil ramena spodni i horni, i stabilizacni tycky. Zkusil jsem zvednou pravou predni stranu do vzduchu, ale kolo mi zustava na zemi. Je to tedy tlumičem? Nebo by to mohlo byt neco jineho. Diky za odpověd pepa.
pokud by byl tlumič minimálně "načatý"-byla by vidět olejová mapa na jeho spodní části(prostě by "tekl")...Jinak je trošku divný,že "nejde" zvednout kolo-je fakt,že pružina(a i trochu stabík)mají vcelku velký odpor,takže zdvih není 5 cm...Zkrátka musí jít zvednout...A co se vrzáního týče-pravděpodoně vrchní uložení tlumiče(je tam ložisko a jak se tam dostává bordel,dřív nebo později se prostě zadrbne...)-vrže ti to hlavně při natočení kol...? Pokud je to jakoby v propružení-bude problém s pružinou-jejím uchycením(natočením) v misce...Prostě odmontuj tlumič i s pružinou z těhlice(a kostí),seshora z klobouku a zkontroluj...Něco se objeví(ložisko,pružina,tlumič atd.)
Je to hlavne v pruzeni, kdyz prejedu nerovnost. Proste kdyz se auto zhoupne...ok podivam se na to jenom doufam ze to neni v ramenech ktery byli meneny.
ono ani tak nejde o samotná ramena,ale jejich uložení(silentbloky)...,stejně tak může vrzat uložení stabilizátoru apod.,zkrátka veškeré pohyblivé části(gum.pouzdra,ony silentbloky atd.)...Chtělo by to asi nejspíš na zvedák a klasicky růčo fůčo se vším "kvrdlat"-někde se něco "ozve"...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.