Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení / odhlášení vozidel, netuším :-(

Od: konvalinka1 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

ač se snažím hledat na internetu jak divá, není mi jasná otázka přepisů, přihlášení, odhlášení aut apod. Bohužel nemám ve svém okolí někoho, kdo by za mě vše zařídil, poradil,.. nechci nic pokazit a udělat špatně, proto doufám, že se tu najde nějaký trpělivý rádce, kdo mi pomůže?

Potřebuji aktuálně vyřešit následující:

1) původní auto rv 1992, které bylo registrované a pojištěné na mě, jsem prodala v rodině osobě se ZTP. tudíž jej musím odhlásit, co to stojí, co k tomu na úřadě potřebuji? A poté si kupující auto napíše na sebe, o to se již starat nebudu? budu muset hradit nějakou tu daň, ekodaň či něco podobného?

2) své nové auto potřebuji přihlásit na úřadě, je již odhlášené na mou osobu, jsem uvedena v technickém průkaze. a zase ta samá otázka - co potřebuji na úřadě nahlásit, doklady, kolik to tak bude stát? Budu též platit nějakou daň? zůstanou mi staré SPZ, nebo budu mít nové?

Předem se omlouvám, nikdy jsem toto nevyřizovala, nemám ponětí "jak na to" nebo prosím o nějaké šikovné www stránky, kde je vše popsáno pro úplně blbé a bez zkušeností, jako jsem já.

Děkuji moc!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

axlik*
hodnocení

4x

Takže odpovědi :

1) Jestli jste auto prodala, určitě kupující má kupní smlouvu, za odhlášení se neplatí nic a nic potřebovat nebudete, jen jméno, adresu a RČ toho, na koho odhlašujete, kupující půjde na úřad s kupní smlouvou, evidenční kontrolou (udělají na STK za 300) a auto na sebe přihlásí - poplatek 800, pokud má ZTP ekodaň neplatí, vy jako prodejce se už nemusíte o nic starat..

2) Na úřadě budete potřebovat TP, evidenční kontrolu (z STK), kupní smlouvu a samozřejmě 800 za poplatek a připadně pokud se jedná o staré auto tak na eko poplatek. To zjistíte z velkého TP (v kolonce EMISE). SPZ vám zůstanou, pokud auto nepřevádíte z kraje do kraje (tzn. např z jihomoravského do olomouckého se mění značky z xBx na xMx).

Tohle musí pochopit i blbej :D :)

axlíku, vynikající odpověď.

konvalinka1
hodnocení

Právě proto, než se všude možně proklikávat a zjištovat (popravdě jsem se o to snažila, ale nepochopila jsem zhola nic).. tak je snazší napsat sem. Každopádně to čeho jsem chtěla docílit se mi povedlo, odpověď od Axlíka mi velmi pomohla - dle té budu přesně postupovat.

Velmi tímto děkuji, nečekala jsem že se najde někdo, kdo pomůže a nebude "remcat" :)

Vědět kam, pošlu dáreček za ochotu.

Hezký den, konvalinka

axlik*

Nemusíte posílat dáreček :D já se v tomhle taky neorientoval, dokud jsem nepotřeboval vyřizovat věci okolo auta :)

buss
hodnocení

0x

Budu za to pokárán, ale už jsou tu postupy mockrát řešené. Na webu obce kde je Odsa (zda máte obec s rožšířenou pravomocí v místě bydliště) jsou postupy uvedené a v neposlední řadě se přímo pracovnic, našich služebnic můžete poptat, jsou za to námi placené. A radí zadarmiko. Veškeré žádosti jsou na Odsa, mají tam i nástěnky s nimi, popř. i vzory na webu obcí. Někde nepodáváte úplnou informaci.

- Z4 - odkazovat tazatele na vyhledavače ve smyslu: "tady si to najdi" a na místa, kde problém vznikl (úřady, instituce, zaměstnavatele apd) ve smyslu: "tam se zeptej". Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]