Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradíte mi nějaký kompresor na domácí práce? Např. nafouknutí pneu motocyklu, sem tam nějaké barvení atd... cena by měla být do 3000 Kč v kompresorech se opravdu nevyznám, tak budu rád za každou radu
Koupil jsem tento lidl.cz/... a k tomu velké množství nářadí (brusku, sponkovačku, stříkací pistol, ...) a jsem spokojen.
Do dvou let vrátit? Tomu nerozumím.
Ale vzpomněl jsem si, že záruka je 3 roky, což může být také výhoda, zvlášť v dnešní "spotřební době".
Na nafoukání gum používám kompresor ze staré lednice. Fouká sice pomalu, ale natlačí. Na stříkání nebo jiné použití však nestačí.
Též někde mám kompresor ze staré lednice Minsk, kdysi jsem s ním foukal gumu, zapoměl jsem na to a po odpojení se mi přetočil manometr kolem dokola. Čili pozor, ledničkový kompresor umí opravdu vysoký tlak.
to byla guma s traktora ne? ja jednou fouknul gumu na 7 ze srandy a vyskocila pekne vysoko a ta rana stala za to
Kompresor za tuto cenu je vhodný pro menší práce - skvělý pomocník na čištění stlačeným vzduchem, huštění pneu, možná to stříkání. Ale vzdušník 24litrů a malý průtok vzduchu neumožní smysluplné využití ostatního nářadí - brusek, pneumatického sekáče atd... ale přesto, do garaže bych jiný než tento malý nekupoval. Za ty peníze je to neocenitelná věc. Teď ještě vybrat olejový nebo bezolejový...
Olejový kompresor má mazání válce uzpůsobeno podobně jako u spalovacího motoru. Olej je v tomto případě rozstřikován do prostoru válce pod pístem klikovkou a pístním kroužkem stírán zpět. U tohoto druhu kompresoru se dostávají olejové páry do stlačovaného vzduchu. Pokud se ke kompresoru připojuje pneumatické nářadí, není to na škodu, některé pneumatické nářadí se stejně musí přimazávat přidáním oleje do výstupu stlačeného vzduchu.Bezolejový kompresor nemá klasický píst kvůli zamezení nadměrného tření, ale na ojnici je přpevněna tenká destička se speciálním teplotně a oděruodolným těsněním.Takovýto kompresor nemá ve stlačeném vzduchu obsaženy olejové páry a je vhodný pro potravinářství, pro restaurace na výčep piva, akvaristiku apod. U tohoto kompresoru je ale limitovám výkon právě jeho konstrukcí.
Zdroj: alfin-trading.cz/...
Souhlas - jen to nejsou "olejové páry", zase tak velké teplo tam nevzniká, ale aerosol (kapky oleje ve vzduchu). Pneu nářadí se přimazává stejně, ale to je nářadí, které má pohybové části (ony brusky, sekáče, leštičky, rázové utahováky, sponkovačky,...), běžné "nářadí" typu foukátek a ofoukávátek mazání nepotřebují. Bezolejové kompresory se poslední dobou poměrně rozšířily, jsou nutné třeba pro ono nanášení barvy stříkáním (nebo dokoupit k olejovému kompresoru odlučovač oleje). Každopádně žiji pořád v dojmu, že olejový kompresor v této cenové hladině bude mít vyšší životnost i výkon, i výběr je větší - já bych šel do oleje...
Jinak jestli budete chtít používat komresor z ledničky, tak pozor na olej, aby se vám nedostal třeba do kola. Dokáže pěkně naleptat pneumatiku. U tohoto komresoru raději použijte odlučovač oleje. Jinak za cenu do 3000 se dají sehnat pěkné komresory. Být Vámi, tak bych počkal na akci v Lidlu, myslím že komresory budou prodávat opět tak nejpozději na jaře. Parkside jsou dobrý komresory.
doplněno 14.10.11 18:22:Sakra, mě jde nějak blbě P.
Ja bych pro to jel do Polska, pokud to nema moc daleko - tyhle veci jsou tam o tretinu levnejsi... A muze pri tom koupit i jidlo a benzin, pak uz u nas nebude chtit kupovat nic, zvlast po zvednuti DPH
přesně tak, kompresor z lednice vyhazuje olej, ten se pak musí dolévat. samozřejmě ten olej se vyházel do gumy a to není dobré.
kámoš má kompresor takový kufřík od Einhelu (230V), v příslušenství je dofukovačka kol s tlakoměrem a ofukovací pistole a maká to prfektně co se týká jen foukání kol.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.