Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CB vysílačka

Od: magdon® odpovědí: 12 změna:

Potřeboval bych do auta jednoduchou, malou vysílačku (rozměrem). Máte někdo zkušenost s touhle?

vysilacky.com/...

doplněno 03.10.11 17:37:

takže nový pokus

vysilacky.com/...

doplněno 07.10.11 10:07:

Tak už to mám doma (CB i anténu)*palec*. Montáž zvládnu sám, ale anténu bude potřeba doladit. Na to ovšem nejsem vybavený. Poraďte, kde mi to udělají?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zafir
hodnocení

0x

tahle stránka hlásí chybu,dle mé zkušenosti je nejlepší magnetka,tu kdykoliv sundáte a uklidíte,vysílá se na ní dobře

zafir

jo,na vysílačce až tolik nezáleží,stačí i nějaká Formell,kupte si zesilovač a je to v pohodě:)

hodnocení

Jo, anténu samozřejmě magnetku, já ale chtěl poradit s vysílačkou (ten název v odkazu je trochu matoucí:)). Už to snad funguje.

zafir

jo,odkaz funguje,do auta plně dostačující síbidlo,vzhledem skoro stejná jako výše zmiňovaná Formelka,myslím,že na výkonu půjde taky trochu přidat,ne jen 4W

buss
hodnocení

0x

Pokusil bych se dát i inzerát, třeba na CB stránkách, dá se sehnat i do 1000 (nebo e-bay, až na to poštovné, nebo z čajny). A na co to AM, u nás nepovoleno. Otázka je, jaký to má mít komfort, výkon mají všechny stejné. Spíše hledat citlivější, ale jde o jakou komunikační vzdálenost, dosah se jedná. A větší anténu, ne nějakou náhražku. Nestačila by i PMR?

hodnocení

0x

magdone, osobně bych magnetku nedával. Páč Vám udělá na střeše "flek". Není tak kvalitní. (vyzařování) Doporučuji pevnou a délka okolo 2 metrů.

Vysílačka je každá dobrá, protože jde hlavně o kopec ze kterého budete vysílat. Klidně i 50 km a někdy špatně na 2 km...

hodnocení

Magnetka mi flek neudělá, nehodlám jí tam mít trvale. Právě proto, že budu zařízení používat velmi omezeně (pár dní 3x - 4x do roka), chci nějaké "sundávací-zastamdací". Nehodlám kvůli tomu dělat téměř žádné úpravy na autě. Dosah mi stačí skoro minimální, tak 5 - 8 km. Pokud by byla anténa 2 m dlouhá, asi by v terénu (les) na autě dlouho nevydržela.

magdone, po čase poznáte, zdali Vám (ne)udělá flek. I podložením igelitákem udělá flek...

pak ještě držák na okno... to jsem používal častěji...

kovová vydrží i hrubší zacházení...

toť moje zkušenost...

tesla
hodnocení

0x

Pokud chcete, za 1500 kč vám prodám vozidlovku Elix Giant, skoro nová, jen vyzkoušená se vším příslušenstvím. Ta stanice, na kterou máte odkaz se mi těžce nelíbí. (dělám do tohoto oboru)... případně i ten zesilovač by se tu nějaký navíc našel. Dejte vědět, kdyžtak na mail TeslaRDST@centrum.cz

tesyk*

Proč se Vám nelíbí? Já již 20 roků jezdím s Harikem v podstatně horší výbavě, ale pro běžnou potřebu je naprosto dostačující. Bez topení, jen v základu s anténou 145cm vysilacky.com/... to abych ze sebe nedělal trolejbus v nízkém podjezdu. A na "kopec"v Praze mi to dostřelí od Kolína, Chomutova a někdy slyším i od Plzně, ale tam vzácně.

erikch*

Kdysi-v devadesátých letech,jsme řešili při tahání aut CBíčka-stabil v autě President s klasika magnetem a ruční(to už nevím značku) a neměli jsme prolém na x desítek kiláků...Mimoto se stabilkou v autě)oním Presidentem)jsme občas tady od nás z Krkonoš stíhali i Prahu...řekl bych(laicky-pouze uživatelské zkušenosti),že i na samotné stanici asi hodně záleží...uvažuju taky o znovupořízení,jelikož informace přímo z éteru(dalo by se řící on line)co má člověk na silnici před sebou jsou nedocenitelné(nemluvě o ušetřených kačkách ...)a nenahraditelné-ani GPS,ani rádio není tak aktuální...

hodnocení

Díky za odpovědi, ale pro zjednodušení případných následujících upřesním, o co mi kráčí.

Mám terénní auto, se kterým se občasně ůčastním srazů s poježděním v nejrůznějším terénu a "spanilých jízd". Potřebuju teda vysílačku, se kterou si dokážu přivolat případnou pomoc kolegů v okolí (pokud se ztratím v terénu, či někde osamoceně zapadnu), případně se domluvit s kolegou na opačném konci kolony. Takže dosah mi stačí pár kilometrů.

V autě není místa nazbyt apřevážně ho používám v běžném provozu, takže bych rád něco jednoduchého, malého, co lze po akci jednoduše demontovat a nezbyde po tom ani překážející držák. Nehodlám do auta vrtat jakékoliv díry navíc, takže anténu buď magnetickou, nebo na okno. Vzhledem ke krátkodobému použití si myslím, že mi guma magnetky flek udělat nestihne.

Ručku nechci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]