Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám řekl bych veliký problém a chtěl bych vědět jestli má vůbec nějaké řešení. Asi před rokem a půl jsem vlastnil vozidlo Ford Cougar ve velkém technickém průkaze jsem byl v plopřevodu ale auto sem nechtěl a tak jsem ho prodal. Prodal jsem ho s tím že jsem odevzdal pánu kupujícímu i velký TP s tím že prý když jsem v polopřevodu že si to na sebe přehlásí bez mého odhlášení . Nerozumím těmto věcem ale zdálo se mi to normální. Dnes po roce a půl mi přišla pokuta že jsem jel někde 200 km od mého bydliště jel o 20 km/h víc v obci. Problém je v tom že já už nemám kupní smlouvu od toho mého prodeje a nemůžu prokázat že už nejsem vlastík tudíž všechno je stále na mě protože kupující si auto po roce a půl auto stále nepřihlásil na sebe. Nevím jak se jmenuje , neznám jeho bydliště , nemám kupní smlouvu. Jak z toho prosím ven?
byl tmavě fialovej na dálku vypadal černě jinak byl v kůži a sedačky byli normál černé a tapce byli béžové ..
podebrady nebo pardubice?
doplněno 03.10.11 16:50:nejake bile nalepky a prodej na pumpe na konci mesta? zastrikane zadni lampy? Predni umite od barvy?
doplněno 03.10.11 16:51:znaky mercury ne ford
Ano Ano byl polepený zadní lampy byli zastříkané a uskutečnilo se to na Agipu v Kolíně ale jak tohle víte?
Aha tak tohle je ale docela velká náhoda a můžete mi na něj poslat kontakt? Chtěl bych to nějak vyřešit tedy..
Prodal jste auto, nevíte komu, nemáte papír v ruce... Nechci být jízlivá, ale nejste blonďák? Platil jste povinné ručení? To jste, doufám, zrušil?! Papír byste od toho měl někde mít, ne? Pokud je auto teď pojištěné, musí o tom být někde záznam a musí být tudíž dohledatelný i majitel. Volejte na policii, odkud vám to přišlo a poraďte se s nimi, co dál. Stejně vám nic jiného nezbude. Lepší je vše pravdivě objasnit. Nikdy není nic tak horké, jak se zdá.
ne nejsem blonďák :D no jenže ono už je to přes rok a tohle by mě nikdy ani nenapdalo takže kupní smlouvu sem určitě vyhodil. poviné ručení je zrušené to si ještě pamatuji že to bylo pojištěné u generalli tak me taky napadlo tam zavolat a poprosit je o nejake informace jenze oni si to asi takhle dopodrobna nevedou ne? že by tam zadávali i komu sem to prodával..
s bezovym tapiciruncem jezdi par kusu je jich malo a jestli sedi to co jsem psal vyse a je to 2,5 ktera byla prakkrat bourana jen tou barvou si nejsem jistej uz je to dlouho tak mozna znam majitele
n3ss3r,
pokutu musí zaplatit řidič, nikoliv někdo kdo je v registru zapsán jako někdo
Oznamte adresátu předvolání, že nejste již od xxx majitelem vozidla.
Copak musíte mít psanou kupní smlouvu?
doplněno 03.10.11 18:40:celý les se pokácek na množství papíru, co bylo popsáno, že vlastnictví vozidla neudává zápis v techničáku, ale smlouva dle občanského zákona.
Vozidlo jste prodal, psaná smlouva být nemusí. můžete dokázat, že jste vozidlo prodal?
To jsem psal navíc v tu dobu co tam byla uvedená jsem byl v práci ale pán z dopraváku z Blatné tvrdí že jsem stale majtelem a že všechno jde na mě tím pádem a chtěl po mě kupní smlouvu že jsem to opravdu prodal.. ale přišlo mi jen to abych podal vysvětlení zatím né tedy přímo pokuta takže na tom že pokutu musí platit řidič na tom něco asi bude.
stále nechápu problém, vy jste neřídil, vozidlo není Vaše. musí si najít oni majitele, ne vy!
doplněno 03.10.11 19:13:uvádějte stále toto:
vy jste neřídil, vozidlo není Vaše. vy jste neřídil, vozidlo není Vaše vy jste neřídil, vozidlo není Vaše. vy jste neřídil, vozidlo není Vaše
A co bych měl tedy napsat na ten dopravák aby už se mě to netýkalo? Zdá se mi že od té doby co se městská policie se.. do věcí v silničním provoze tak je ve všem ještě větší guláš než byl ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.