Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem neprošel emisemi a tak jsem si chtěl nechat udělat aspoň technickou kontrolu,když už tam jsem. neochotná paní na příjmu mi řekla, že pokud nemám platné emise min. ještě měsíc, tak že by mi udělali technickou jen na tu dobu, dokud budou platit emise. obojí mi platí do konce listopadu, tak tam nevidím problém. navíc si prý zkracuji zbytečně o měsíc STK. vím proč tak činím, když mi s něčím nepustí, tak si to ještě mohu do měsíce sám opravit, v prosinci to v haldách sněhu dělat nebudu.
Uvádíte, že jste "neprošel" emisemi, takže jejich platnost skončila nyní a ne na konci listopadu, tudíž vozidlo je technicky nezpůsobilé provozu. Paní na STK Vám však mohla nabídnout prohlídku vozidla "na vlastní žádost", kde se sice zaplatí její cena, ale výsledek se uvede jen do protokolu pro Vaši potřebu a ne do databáze.
Máte dojem, že v praxi, když Vás odchytí v provozu s nezpůsobilým vozem, budou tolerovat nějaké jiné datum?
Pokud jste absolvoval řádně ME, s výsledkem "nezpůsobilý", tak původní nálepka měla být odstraněna. V databázi bude vedeno datum poslední kontroly, kdy jste neprošel.
Pozor na těch 11/2011. Ten nápis rozhodně neznamená, že emise platí až do 30. listopadu. Emise (platí to i pro STK) platí jen do dne uvedeného na protokolu a údaj na známce je pouze hrubě orientační. Proto když při prohlídce policisté zjistí, že známka končí platnost v daném měsíci, často si v databázi ověřují přesný den. Takže když vám emise platí dejme tomu do 5. 11., už 6. 11 pácháte přestupek, přestože na známce je 11/2011.
Jinými slovy: Pokud jste absolvoval řádnou kontrolu emisí s protokolem (s verdiktem "nevyhověl", který je zanesený do databáze), nespoléhejte se na vylepenou starou známku, kterou vám zřejmě zapomněli sloupnout. V říjnu vám zřejmě ještě projde (policisté si nebudou v databázi přesné datum ověřovat), ale už od 1. listopadu můžete mít problém.
Ehm, a není jednodušší začít právě těmi emisemi? Opravy a seřizování motoru či opravy výfuku se také na sněhu nedělají úplně nejlépe.
Protože když vás od STK teď vyhodí, tak stejně s tím autem nemůžete (oficiálně) jezdit a jedinou výhodou oné měsíční lhůty je, že při opakované STK budete platit nižší poplatek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.