Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobaterie - vadný článek

Od: mikihans® odpovědí: 15 změna:

Zdravím. Nešlo mi startovat, tak jsem se rozhodl nabít baterii, ale ta plně nabít nešla. Skončila na nějakých 10,6V, což mi bylo divné. Tak jsem vzal hustoměr a podle něj je jeden článek úplně podvybitý, ostaní asi na 90% nabité. Hladina elektrolytu je ve všech stejná. Je tu nějaká šance na opravu toho vadného článku? Je to klasická údržbová 12V 44Ah autobaterie

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

e250td*
hodnocení

1x

EXITUS ...poděkovat za vykonanou práci a koupit novou . .

buss
hodnocení

0x

Nevím jak dnes, ale články se kdysik vyměňovali, ale pak je kapacita článů rozdílná. Zkusit propláchnout.

petapeta*
To bylo v době, kdy jednotlivé články byly zality asfaltem a na povrchu navzájem propojeny.
hodnocení

jak to myslíte propláchnout? Když elektrolyt "propláchnu" destilkou, tak se jeho hustota ještě sníží a můžu to vzdát rovnou, ne?

jabraka*

To propláchnutí by mělo význam jen v případě,že je na dně článků kal,který způsobuje zkrat mezi elektrodami.Při převrácení aku se může uvolnit ještě více kalu,nebo dokonce se uvolní kus elektrody(olovo)a článek úplně zničí.Je to buď anebo.Elektrolyt se musí v každém případě vylít a namíchat znovu v hustotě vybité baterie a po dobití doladit hustotu.Dejte pozor na to,kam vylijete starou kyselinu.Nejlépe zneutralizovat dolomitem(vápencem)a vylít někam,kde to nemůže nic provést.Síran vápenatý,nebo hořečnatý by neměl být nebezpečný někde na polní cestě.Před časem jsem pár akumulátorů takto ještě rok udržel v chodu.

JABRAKA

hodnocení

díky, a ještě - kde vzít kyselinu sírovou na namíchání nového elektrolytu?

petapeta*
hodnocení

0x
Oprava dnes nepřipadá v úvahu, doporučuji pořídit si nový akumulátor.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

jedinne co jakz takz pomuze je pustit ji s cca 40cm na podlahu (odhad nesmi prasknout)

hodnocení

0x

V dnešní době bych to asi ani opravovat nezkoušel. I kdyby se Vám ji povedlo rozhýbat, na dlouho to nebude. Baterky se amatérsky opravovaly, když nebyly na trhu a nic jiného nezbývalo.

kamill*
hodnocení

0x

Podla mna si jednotlivé články aku baterie vymienali iba v podnikoch ČSAD kde mali rovnaké a velké 120 Ah akumulátory .Malé 40Ah ,plastove a zvarené neopravi nik.Článok podla mojich skúseností , odíde pri pokuse o štart z vybitej baterky , ked sa najhorší článok vybije na nulu a štartovacím prúdom sa prepoluje a chemicky nenávratne zničí .Napatie na takomto članku je ozaj opačné.Kúpte nový akumulator.

hodnocení

0x

Ten nefunkční článek má desky pokryté sulfátem a nedá se znovu nabít. Akumulátor dejte do sběru a kupte nový - s kapacitou 44 hod nestojí majlant např. v Baumaxu.

jarda3*
hodnocení

0x

Skutecne se s tim chcete drbat? penelope.cz/... jen se trosku prodrazi doprava ale asi se da najit mistni shop... Ja dnes objednaval 72Ah a s dopravou za 2000, pohoda.

hodnocení

Asi nic jinýho nezbyde. Spíš mi jde o to že to auto není moje, mám je jen dlouhodobě půjčený (ještě asi 2 měsíce) a investovat do nové baterky se mi dvakrát nechce. Ale asi nic jinýho nezbyde.

Tady jsou nějaké rady na oživení:

motola.cz/...

dobrak*

Mám tu jednu 44 v docela slušném stavu,odkad jsi? Za flašku rumu je tvoje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]