Nejste přihlášen/a.
Nazdarek,
nevíte někdo jestli je legální replica vozidla? Jedna zahraniční firma vyrábí kit na přestavbu Peugota 406 Coupé na Ferrari 360 Modena. Jde o velmi přesnou kopii karoserie a vozidlo je potom nerozeznatelné od originálu, pokud teda nebudete hledat motor vzadu, protože ten zůtává ve předu.:D Ale interiér, karoserie, kola jsou identické. Pokud by jste se nedívali na ,,detaily´´, jako jsou brzdiče, motor, popisky na sklech atd. nepoznáte, že se nejedná o Ferrari. A pokud na přestavbu použijete Toyotu MR2, tak motor je také u prostřed jako u Ferrari. V nabídce mají více modlů aut, jako Maybach Exelero,Ferrari Enzo, Lamborghini Murcielado, Gallardo, Reventon, Bugatti Veyron, Mercedes SLR, Ferrari 430 Scuderia, Ferrar 599, atd. Vše za směšných 20.000 USD auto (na přestavbu) práce. Těď je jen otázka, jestli se v takovém autě dá jezdit, aby mě někdo nenapadl za pirátství? Možná ne, kdyby tam nebyly znaky a nápisi orig. výrobce. O přihlášení mi nejde, to mám vyřešený, protože auto (dárce) bych koupil u nás. A STK mě taky nezajímá. V anglii se to smí a u nás jsem taky viděl jezdit repliky F40 a F Testarossa. Přikládám obrázek to červené Ferrari je originál a žluté replica, pěkné ne? Prostě to auto chci, ale nechci kvůli němu sedět
Pokud nepouzijes obchodni znacku - v tomto pripade znacku vozidla, tak to legalni je. I v CR existuje nekolik vyrobcu replik ruznych vozu. V podstate jedine, co budes kopirovat je tvar karoserie. A ten se nepatentuje.
Bez souhlasu původního výrobce to samozřejmě legální není (duševní vlastnictví, to nejsou jen patenty) - viz aktuálně zastavení distribuce čínských duplikátů BMW v Německu. Stejně tak Porsche před časem zakázal výrobu replik ve Francii.
Já si myslým, že bude nejlepší doběhnout na Magistrát, pod kterej spadá registrace přestavovanýho auta a tam se optat, za jakých podmínek lze takovouhle přestavbu udělat a potom bych teprve řešil otázku práv na design (i když já osobně bych se tím nezabýval, podle mě je to problém prodávající fyrmy a pokud ná na kit certifikát, tak v tom nevidím žádný problém)
POKUD BYCH MĚL TĚCH 20000 USD, TAK BYCH DO TOHO ŠEL TAKY
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.