Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velký techničák místo malého

Od: vasikjanu odpovědí: 21 změna:
Dobry den, vim, ze to tu parkrat bylo, ale necetl jsem jasnou odpoved - kolik bude bodu a pokuta, kdyz misto maleho tecnicaku budu mit pri silnicni kontrole pouze velky technicak!

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

neřeš to a sežeň si platnej malej. Já bych ti dal aspoň jeden, protože velkej techničák ssebou tahá jen "trubka", ten máš mít doma! Co to je za blbost, buď máš u sebe malej nebo žádnej.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

body zadny ale pokuta je okolo 500,- tohle se me stalo u ostravy vymenil jsem si auto a zapomel v nem male technicaky a v aute jsem mel jen velkej kterej jsem tam zapomel a bylo to

reidek*
hodnocení

0x

Body žádné, ale pokuta v blokovém řízení do 2000,-Kč pokud máš vše v pořádku s ověřením, když si vyžádá Policista přes operační.Velký TP nechej doma,ten Policisty nezajímá!

1jara*

Policista by mohl dát ještě jednu pokutu za vození velkého TP.

tr

No tak pokutu za to, že nemáte malý TP, resp. osvěčení o reg. ano, ale za vození velkého to už není jejich věc, to si člověk může vozit co chce, klidně náhradní klíče od auta v kastlíku.*smich*

reidek*

Podle čeho usuzujete, aby mohl dát policista pokutu za vození velkého TP? Já si mohu vozit co chci, ale předkládat ke kontrole mu ho nebudu. A i kdyby, tak mě nemůže pokutovat. za velký TP.

1jara*

Musím se opravit, páč někomu to nemyslí, vozením jsem chtěl napsat předložením velkého TP. policistovi místo malého. O tomhle je otázka, když to nedovedete pochopit!

Jara prostě vtipkuje na poměrně oblíbené téma "inteligence" policie. :-D

reidek*
Ale na tuhle otázku jste neodpověděl, páč to nemyslí zřejmě někomu jinému:
Podle čeho usuzujete, aby mohl dát policista pokutu za vození velkého TP?
1jara*

Velký TP mít ve vozidle nesmíš, nejedešli na TK, nebo na registr vozidel či do pojišťovny! Z tohodle jsem vycházel.

"§ 6
...(8) Řidič motorového vozidla musí mít při řízení u sebe
...b) osvědčení o registraci vozidla podle zvláštního právního předpisu,"
Velký techničák NENÍ osvědčení o registraci vozidla. Tím je pouze malý techničák. Takže, doslovně vzato, je jízda na velký techničák přestupkem. Ale zatím neznám nikoho, kdo by za to byl potrestán - většinou se dá vysvětlit, že majitel malý TP ztratil a vyřizuje duplikát a podobně. Horší by asi bylo, kdyby někoho takhle chytili opakovaně.

reidek*

Pořád mi uniká ta podstata věci na kterou jsem se ptal a za ní i pokuty!(pokuta za velký TP) Tohle znění zákona znám, ale odbočujete od mé otázky a co jste tady napsal! Jinak doslovně vzato na tyhle přestupky znám potrestání!

reidek*
Policista Vám dá blokovou pokutu za to, že jste mu předložil Velký TP? Tak jste to napsal o pokutu navíc! Což není žádná pravda a policista bude vycházet z toho, že jste mu nepředložil osvědčení o registraci vozidla,nikoliv velký TP! Příště to rozepíšte pro tazatele s vysvětlením a ne ten blud!
1jara*

To snad není pravda! Kdy vám to docvakne?

reidek*

Velký TP mít ve vozidle nesmíš, nejedešli na TK, nebo na registr vozidel či do pojišťovny!

Kde je to cvaknutí? Opírám se o slovo "nesmíš"! Kde je to ukotveno v zákoně či vyhlášce? Když pojedu za prodejem vozidla, tak mu musím přeposlat TP, abych ho neměl ve vozidle? Víte, podáváte špatné informace a pokud tohle myslíte z legrace, tak je to smutné pro tazatele. Bavit se můžete takhle s kamarády, kteří Vás znají a rozumějí Vaší srandě. Jinak s prominutím tady nemáte co dělat a aŤ jste tady známý jakkoliv!

No comment

1jara*
Tohle co jsem mimo jiné psal, jste asi nečetl: Takže, doslovně vzato, je jízda na velký techničák přestupkem. Ale zatím neznám nikoho, kdo by za to byl potrestán - většinou se dá vysvětlit, že majitel malý TP ztratil a vyřizuje duplikát a podobně. Horší by asi bylo, kdyby někoho takhle chytili opakovaně.
Vám jde jen o slovičkaření! To jsem opravdu netušil.
ellery*

@1jara: Tohle co jsem mimo jiné psal, jste asi nečetl: Takže, doslovně vzato, je jízda na velký techničák přestupkem. Ale zatím neznám nikoho, kdo by za to byl potrestán - většinou se dá vysvětlit, že majitel malý TP ztratil a vyřizuje duplikát a podobně. Horší by asi bylo, kdyby někoho takhle chytili opakovaně.
Vám jde jen o slovičkaření! To jsem opravdu netušil.

No mne se zda, ze jste trochu mene chapajici nopak Vy, takze polopate:

"Jizda na velky technicak" je uz z podstaty veci nesmysl (stejne jako treba "jizda na ockovaci prukaz") - zadny takovy prestupek neexistuje. Prestupku se dopoustite pouze tim, ze u sebe NEMATE maly TP, a nikoli tedy tim, ze u sebe mate velky. Velky technicak sebou vozit nemusite, a tudiz ani nikoho nezajima, zda ho u sebe mate ci nemate, stejne jako treba ten ockovaci prukaz. Velky TP je pouze doporuceno sebou nevozit a nechavat ho doma, ale zadne sankce za to, ze ho sebou zrovna mate vam primo nehrozi.

Jinak jak uz tu bylo receno (reidek) - nejde o bodovy prestupek a blokova pokuta je od 0 do 2000Kc (0 = muze byt vyreseno i jen domluvou). Za pod prestupky se v praxi dava pokuta spis jen v radu stokorun a nikoli tisicu. Zapomenout si doklady muze kazdy.. PS: Policista si muze vse potrebne ohledne vaseho "udajne pouze zapomenuteho" /casto zamerne/ maleho TP vzdy overit pres vysilacku.

Pokud nekdo maly TP ztratil (anebo mu byl odcizen) pricemz si zrovna vyrizuje duplikat, mel by o tom mit nejake potvrzeni.. pokud to tedy ciste teoreticky nejede zrovna nahlasit.

Teoreticky nekoho opakovane chytit bez maleho TP = to by musel byt asi ten samy policista a dotycneho si pamatovat, protoze takoveto prestupky vyresene na miste v blokovem rizeni se dosud neeviduji = spravne by to asi mel postoupit dal do spravniho rizeni.

reidek*
Pokud nekdo maly TP ztratil (anebo mu byl odcizen) pricemz si zrovna vyrizuje duplikat, mel by o tom mit nejake potvrzeni.. pokud to tedy ciste teoreticky nejede zrovna nahlasit.
Žádné potvrzení není s duplikátem! Pokud se požádá o ztrátu nebo odcizení na úřadě, tak vydají ihned za poplatek duplikát s vyznačením.

blackflamesiczi*

duplikat mate za 15 minut kdyz tam neni plno

doplněno 02.10.11 21:35:

a urednice se kterou jste se nedavno pohadal , to take zdrzuje

ellery*

Omluva - spatne jsem tuto vetu napsal/formuloval.. Duplikat samozrejme dostanete na urade a k nemu uz logicky zadne dalsi potvrzeni nepotrebujete. Ja mel spis na mysli dobu mezi nahlasenim jeho odcizeni na PCR a navstevou uradu. Tim potvrzenim jsem mel na mysli papir od PCR, ktery dostanete kdyz odcizeni nahlasite. K odcizeni dojde napr. v patek, ten samy den to nahlasite na PCR, ale na urad muzete nejdrive az v pondeli, a do te doby sebou staci vozit doklad od PCR, ze bylo odcizeni nahlaseno (potvrzeni - uredni zaznam) - a pokud ho mate sebou, tak vam pokutu nikdo neda. Ostatne k odcizeni mohlo dojit i mimo bydlliste - na druhem konci republiky nebo v zahranici (dovolena) takze na urad se muzete dostavit az po prijezdu, a do te doby staci nejake potvrzeni napr. od mistni policie.

cyril*

Pokud jde o znění zákonů, jedná se téměř vždy o "slovíčkaření". Navíc Váš výklad je značně pomýlený.

nu*
hodnocení

0x

I velký TP EU- provedení je Osvědčením o registraci, akorát je na něm napsáno část II a na malém část I...ve vyhlášce o registraci č. 243 se ale píše, že osvědčení o registraci část I je povinným dokladem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]