Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi sdruženým a sloučeným světlometem

Od: abrc odpovědí: 7 změna:

jaký je rozdíl mezi sdruženým a sloučeným světlometem? poprípade co je za svetlomet (dalková,tlumena,blinkr,popripade denni)diky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

0x

Podle mě sdružený je jeden světlomet, kde je blinkr,obrysovka,potkávačka s dálkovým v jedné lampě.

Sloučené bude jeden samostatný blinkr a jedna lampa, ve které bude dálkové,potkávacý,obrysové.

Sdružený bude třeba přední lampa Favorita, kde je vše a sloučený třeba Felicie, kde je blinkr jen nasazen k hlavní lampě.

Příklady jen pro představu ;)

doplněno 07.11.12 19:54:

potkávací *zed*

doplněno 07.11.12 19:55:

Zadní světla mají zase opačně *smich*. U Favorita je sloučený, kde se otvírá s dveřmi mlhovka a zpátečkový reflektor a u Feldy je to v jedné lampě komplet vše sdružené.

doplněno 07.11.12 20:01:

sloučený - slučuješ dva oddělené samostatné celky k sobě ;). Klidně počkej, taky jsem se mohl splést :)

doplněno 07.11.12 20:07:

@hop : Trochu mi pomohl google, který vyhodil v obrázcích sdružená světla na přívěsné vozíky *hi*

abrc
hodnocení

ja bych to zrovnal rek naopak,pockam zda nekdo jeste odpovi ;)

hop®
hodnocení

0x

Nechci se hádat s Gumídkem, ale podle mne je sdružený třeba klasický přední reflektor s jednou dvouvláknovou žárovkou (tlumené + dálkové světlo) nebo zadní koncová a brzdová opět s jednou žárovkou. Slučené světlo má pod jedním krytem více žárovek.

Jen názor... ;)

doplněno 07.11.12 20:03:

...jinak to jsou prostě dvě světla vedle sebe... *smich*

ar*
hodnocení

0x

Sdružené je se spoležným zdrojem světla (např Felicia)

Slučené je se společnou optikou,ale rozdílné zdroje světla (např Octávia a dvě žárovky)

Ještě můžou být skupinové a ty mají jen společný "škopek" (např Alfa Romeo 159)

gumidek*

Takže to není podle škopků, ale dle žárovek v nich?

Jedna parabola s H4 ... sdružené

Dvě paraboly v jednom škopku a každá se svojí žárovkou H1 ,H2 ... sloučené

doplněno 07.11.12 20:18:

Skupinová je tedy pro příklad třeba tři samostatné škatule s jednou parabolou a žárovkou?

ar*

Co si tak ještě pamatuji z dávné minulosti, skupinové (světlomety svítilny) musí mít společný "škopek" přesněji pouzdro.

Když jsou tři samostatné škopky, samostatné žárovky a samostatná optika, jde o tři světlomety, svítilny.

buss
hodnocení

0x

Sloučené, v jednom světlometu, typicky dálkové a potkávací, značeno CR, C/R. Sdružené, v jedné škatuli, typicky zadní svítilna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]