Nejste přihlášen/a.
jaký je rozdíl mezi sdruženým a sloučeným světlometem? poprípade co je za svetlomet (dalková,tlumena,blinkr,popripade denni)diky
Podle mě sdružený je jeden světlomet, kde je blinkr,obrysovka,potkávačka s dálkovým v jedné lampě.
Sloučené bude jeden samostatný blinkr a jedna lampa, ve které bude dálkové,potkávacý,obrysové.
Sdružený bude třeba přední lampa Favorita, kde je vše a sloučený třeba Felicie, kde je blinkr jen nasazen k hlavní lampě.
Příklady jen pro představu
potkávací
Zadní světla mají zase opačně . U Favorita je sloučený, kde se otvírá s dveřmi mlhovka a zpátečkový reflektor a u Feldy je to v jedné lampě komplet vše sdružené.
sloučený - slučuješ dva oddělené samostatné celky k sobě . Klidně počkej, taky jsem se mohl splést
@hop : Trochu mi pomohl google, který vyhodil v obrázcích sdružená světla na přívěsné vozíky
Nechci se hádat s Gumídkem, ale podle mne je sdružený třeba klasický přední reflektor s jednou dvouvláknovou žárovkou (tlumené + dálkové světlo) nebo zadní koncová a brzdová opět s jednou žárovkou. Slučené světlo má pod jedním krytem více žárovek.
Jen názor...
...jinak to jsou prostě dvě světla vedle sebe...
Sdružené je se spoležným zdrojem světla (např Felicia)
Slučené je se společnou optikou,ale rozdílné zdroje světla (např Octávia a dvě žárovky)
Ještě můžou být skupinové a ty mají jen společný "škopek" (např Alfa Romeo 159)
Takže to není podle škopků, ale dle žárovek v nich?
Jedna parabola s H4 ... sdružené
Dvě paraboly v jednom škopku a každá se svojí žárovkou H1 ,H2 ... sloučené
doplněno 07.11.12 20:18:Skupinová je tedy pro příklad třeba tři samostatné škatule s jednou parabolou a žárovkou?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.