Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,řeším velice neobvyklý problém na škodě 120...auto při jízdě jakoby lehce pocukává,taková trhaná jízda,zvlášť do kopce,už jsem zkusil snad všechno,vůbec nic mě nenapadá...takže vyměněny svíčky,kabely,repasovaný rozdělovač,vyčištěný karburátor(seřízený plovák a trysky atd...),vyměněný vzduchový filtr,občas mě připadá jakoby to jelo na tři válce,ale pálí normálně všechny svíčky,komprese ve všech válcích měřena a OK,předstih odborně měřený a seřízený stroboskopem,olej pravidelně měněný,ventilové vůle seřízené před 1500 kilometry,spojka nová před 10 000,převodovka repasovaná a přetěsněná,repasované polonápravy s novými poloosami,brzdy dělané před 3000 kilometry,ložiska nová před rokem
Budu vděčný až do smrti kdo přijde na nějaký nápad čím by to mohlo být,už jsem z toho zoufalý,chtěl bych ještě svého veterána vytáhnout na velkou podzimní jízdu a takhle si na to netroufám
Tak v elektrice nikde problém není,dnes jsme prošli ještě s pomocí velice zkušeného autoelektrikáře kompletně celou elektriku,všechny kontakty,drátky jestli někde není něco odizolované,změřili jsme všechny parametry a všechno ok atp...a nikde problém není
Palivová soustava taky nemůžeme objevit problém,všechny hadičky nové,odborně vyčištěný a seřízený karburátor i palivová pumpa,v rodělovači všechno ok,vyčištěná nádrž,i ventilové vůle seřízené nedávno
Už fakt netuším čím by to mohlo být![]()
Jak píšete v úvodu, už jste toho zkusil docela hodně. Jaké používáte svíčky? Mě se do starších aut velice osvěčily NGK.
Používám brisk N15Y,ty jsem ale používal co pamatuji a nikdy nebyl problém...měnil jsem je podle návodu výrobce a nebyl problém,teď jsem koupil všechny 4 úplně nové a žádná změna,všechny svíčky pálí,žádná není cítit benzinem a všechny hází jiskry,mají dobře nastavenou elektrodovou vzdálenost,dvakrát jsem to kontroloval,předstih seřízený odborně stroboskopem
Fakt už přestávám doufat že tu závadu odhalím,škodovku mám hodně dlouho,většinu věcí si opravuji sám,a vyznám se v ní hodně,ale s ničím podobným jsem se za skoro 11 let co ji vlastním nesetkal
Tak se mi na to povedlo kápnout,jak je karburátor,tak ten elektromagnetický odpojovač trysky byl KO a semtam se přivíral,po výměně je to v cajku...jdu slavit![]()
Hurá, blahopřeji,... ještě ve 14:30 byl karbec a elektrika OK,
Jak jednoduchá závada a jak dlouho se hledá. Tomu říkáme honění se za práporem... Zase o kousek chytřejší...
Tak karburátor ok je stále,ale tahle věc nikoho z nás nenapadla zkontrolovat
Nj,co se říká,co není v hlavě,musí být v rukách
,no ale každopádně jsem rád že se to vyřešilo,už sem z toho byl na prášky
Podivné, ale pokud to nezlobí, tak Ok. Při větší zatěži, zvlášť do kopce by přivření trysky volnoběhu nemělo mít vliv na složení směsi. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.