Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,řeším velice neobvyklý problém na škodě 120...auto při jízdě jakoby lehce pocukává,taková trhaná jízda,zvlášť do kopce,už jsem zkusil snad všechno,vůbec nic mě nenapadá...takže vyměněny svíčky,kabely,repasovaný rozdělovač,vyčištěný karburátor(seřízený plovák a trysky atd...),vyměněný vzduchový filtr,občas mě připadá jakoby to jelo na tři válce,ale pálí normálně všechny svíčky,komprese ve všech válcích měřena a OK,předstih odborně měřený a seřízený stroboskopem,olej pravidelně měněný,ventilové vůle seřízené před 1500 kilometry,spojka nová před 10 000,převodovka repasovaná a přetěsněná,repasované polonápravy s novými poloosami,brzdy dělané před 3000 kilometry,ložiska nová před rokem
Budu vděčný až do smrti kdo přijde na nějaký nápad čím by to mohlo být,už jsem z toho zoufalý,chtěl bych ještě svého veterána vytáhnout na velkou podzimní jízdu a takhle si na to netroufám
Tak v elektrice nikde problém není,dnes jsme prošli ještě s pomocí velice zkušeného autoelektrikáře kompletně celou elektriku,všechny kontakty,drátky jestli někde není něco odizolované,změřili jsme všechny parametry a všechno ok atp...a nikde problém není
Palivová soustava taky nemůžeme objevit problém,všechny hadičky nové,odborně vyčištěný a seřízený karburátor i palivová pumpa,v rodělovači všechno ok,vyčištěná nádrž,i ventilové vůle seřízené nedávno
Už fakt netuším čím by to mohlo být
Jak píšete v úvodu, už jste toho zkusil docela hodně. Jaké používáte svíčky? Mě se do starších aut velice osvěčily NGK.
Používám brisk N15Y,ty jsem ale používal co pamatuji a nikdy nebyl problém...měnil jsem je podle návodu výrobce a nebyl problém,teď jsem koupil všechny 4 úplně nové a žádná změna,všechny svíčky pálí,žádná není cítit benzinem a všechny hází jiskry,mají dobře nastavenou elektrodovou vzdálenost,dvakrát jsem to kontroloval,předstih seřízený odborně stroboskopem
Fakt už přestávám doufat že tu závadu odhalím,škodovku mám hodně dlouho,většinu věcí si opravuji sám,a vyznám se v ní hodně,ale s ničím podobným jsem se za skoro 11 let co ji vlastním nesetkal
Tak se mi na to povedlo kápnout,jak je karburátor,tak ten elektromagnetický odpojovač trysky byl KO a semtam se přivíral,po výměně je to v cajku...jdu slavit
Hurá, blahopřeji,... ještě ve 14:30 byl karbec a elektrika OK,
Jak jednoduchá závada a jak dlouho se hledá. Tomu říkáme honění se za práporem... Zase o kousek chytřejší...
Tak karburátor ok je stále,ale tahle věc nikoho z nás nenapadla zkontrolovat
Nj,co se říká,co není v hlavě,musí být v rukách,no ale každopádně jsem rád že se to vyřešilo,už sem z toho byl na prášky
Podivné, ale pokud to nezlobí, tak Ok. Při větší zatěži, zvlášť do kopce by přivření trysky volnoběhu nemělo mít vliv na složení směsi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.