Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vozidlo bez TP

Od: jirka444* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den
Mam podomácku vyrobenou tříkolku z vw brouka a chtěl bych to dostat nějakým způsobem na papíry. Kamarád mi radil že v

Německu to prý jde udělat i za celkem dobé peníze. Nevěděl by někdo jak na to?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Pochybuji, legislativa je v podstatě sjednocená. Jedině na poli, mimo komunikace. Nicméně podstoupit tento proces lze.

hodnocení

0x

Jiří, teoreticky ano, prakticky ne. Doporučuji dojít na evidenci vozidel, vyžádat si všechny podklady ke stavbě vozidla a pak jen platit a jedeme...

erikch*
hodnocení

0x

tady bych se spíš ubíral obrácenou cestou-a sice sehnání dokladů z nějakého tribike...Určitě to bude podstatně jednodušší (a levnější) než se pokoušet o registraci indiv.vyrobeného vozidla...Sice ony doklady budou asi "pokladem",ale googlit i venku a na nějakou bouračku by se asi nechalo dříve či později narazit...

moto*
hodnocení

0x

Udělejte si živnosťák na stavbu a opravy motorových vozidel a na Odboru dopravy si požádejte o převozní značky. U trojkolky by stačila na motocykl. Když si následně značku pojistíte povinným ručení, můžete na svém prototypu v pohodě jezdit.

Vypadá to sice krkolomně, z mého skromného pohledu je to u nás snad jediné schůdné řešení. Jediná vážnější nevýhoda je, že se s tím nemůže za hranice. V cizině naše převozky neplatí.

Neznám momentálně přesně podmínky oficiálního schvalování, jsou to ale šílené investice. I když to třeba u jednotlivého vozidla o něco jednodužší než u hromadných dovozů či výroby. Mluvil jsem s dovozcem který dal za homologaci cca 500 tisíc.

Tuším, že v Česku někdo trojkolky vyrábí, tak snad jej vygooglovat a poptat se u něj. A pokud se tedy snažit ofic. tak snad v tom Německu. Dělá to tam Dekra.
V Anglii je to snad také jednoduché, osobně jste tam viděl hodně individuálně vyrobených vozidel včetně trojkolek na číslech. Jenže to je trochu z ruky.

České instituce jsou nejděsnější. Já jsem se kdysi zkoušel homologovat moped evropské výroby a pro buzerování jsem to vzdal. I ten nejblbější zámek byla děsná věda a spousty dokumentace.

nu*
hodnocení

0x

V Německu platí stejná evropská legislativa jako u nás,pokud jde o tříkolky a čtyřkolky tam jsou předpisy méně přísné než u osobních automobilů, pokud budete mít ěnmecké občanství a trvale bydlel v německu, můžete požádat místní úřady o povolní výroby jednotlivého vozidla...to samé můžete udělat i u nás...Budete muset doložit schválení všech použitých dílů a absolvovat zkušky v typové zkušebně, především půjde o emise, hluk, účinost brzd, elektromagnetickou kompatibilitu atd...Když začnete počítat vyplatí se koupit schválenou tříkolku

blackflamesiczi*

kdyz je sjednocena proc v cr nezapisete doplnky na auto co v nemecku zapisou bez reci? Maji samozrejme tuv

nu*

Jaké doplňky, ofuky na okna, nebo chromované koncovka výfuku? Nebo spoiler domácí výroby?

doplněno 28.09.11 21:20:

TP slouží k zápisu technických údajlů daných zákonem, a ne k zapisování nefunkčích kravin, ty lze na auto montovat pokud jsou schváleny, my máme také TUV a Dkru a.s., podívejte se na jejich strány tam se píše o doplňcích a jejich zapisování do TP

blackflamesiczi*

ne treba doplnky od articu a podobne nebavim se o doplncich z pumpy ale dilech na offroady ktere v nemecku mate v tp a v cr neexistuje. Kolega mel 2 landaky pro sebe a manzelku jeden byl upravenej v nemecku a vse mu prepsalyz nemeckeho do ceskeho TP a na druhyho koupil ty same doplnky a nepovedlo se mu to zapsat do tp v cr.

Me na urade rekly ze navijak do tp nedostanu tak jsem koupil transformera amam ho v narazniku schovanej ze ho nikdo nenajde ale tahle sranda stala 20 000,- bez navijaku a pritom mel tuv

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]