Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mam podomácku vyrobenou tříkolku z vw brouka a chtěl bych to dostat nějakým způsobem na papíry. Kamarád mi radil že v
Německu to prý jde udělat i za celkem dobé peníze. Nevěděl by někdo jak na to?
tady bych se spíš ubíral obrácenou cestou-a sice sehnání dokladů z nějakého tribike...Určitě to bude podstatně jednodušší (a levnější) než se pokoušet o registraci indiv.vyrobeného vozidla...Sice ony doklady budou asi "pokladem",ale googlit i venku a na nějakou bouračku by se asi nechalo dříve či později narazit...
Udělejte si živnosťák na stavbu a opravy motorových vozidel a na Odboru dopravy si požádejte o převozní značky. U trojkolky by stačila na motocykl. Když si následně značku pojistíte povinným ručení, můžete na svém prototypu v pohodě jezdit.
Vypadá to sice krkolomně, z mého skromného pohledu je to u nás snad jediné schůdné řešení. Jediná vážnější nevýhoda je, že se s tím nemůže za hranice. V cizině naše převozky neplatí.
Neznám momentálně přesně podmínky oficiálního schvalování, jsou to ale šílené investice. I když to třeba u jednotlivého vozidla o něco jednodužší než u hromadných dovozů či výroby. Mluvil jsem s dovozcem který dal za homologaci cca 500 tisíc.
Tuším, že v Česku někdo trojkolky vyrábí, tak snad jej vygooglovat a poptat se u něj. A pokud se tedy snažit ofic. tak snad v tom Německu. Dělá to tam Dekra.
V Anglii je to snad také jednoduché, osobně jste tam viděl hodně individuálně vyrobených vozidel včetně trojkolek na číslech. Jenže to je trochu z ruky.
České instituce jsou nejděsnější. Já jsem se kdysi zkoušel homologovat moped evropské výroby a pro buzerování jsem to vzdal. I ten nejblbější zámek byla děsná věda a spousty dokumentace.
V Německu platí stejná evropská legislativa jako u nás,pokud jde o tříkolky a čtyřkolky tam jsou předpisy méně přísné než u osobních automobilů, pokud budete mít ěnmecké občanství a trvale bydlel v německu, můžete požádat místní úřady o povolní výroby jednotlivého vozidla...to samé můžete udělat i u nás...Budete muset doložit schválení všech použitých dílů a absolvovat zkušky v typové zkušebně, především půjde o emise, hluk, účinost brzd, elektromagnetickou kompatibilitu atd...Když začnete počítat vyplatí se koupit schválenou tříkolku
kdyz je sjednocena proc v cr nezapisete doplnky na auto co v nemecku zapisou bez reci? Maji samozrejme tuv
Jaké doplňky, ofuky na okna, nebo chromované koncovka výfuku? Nebo spoiler domácí výroby?
doplněno 28.09.11 21:20:TP slouží k zápisu technických údajlů daných zákonem, a ne k zapisování nefunkčích kravin, ty lze na auto montovat pokud jsou schváleny, my máme také TUV a Dkru a.s., podívejte se na jejich strány tam se píše o doplňcích a jejich zapisování do TP
ne treba doplnky od articu a podobne nebavim se o doplncich z pumpy ale dilech na offroady ktere v nemecku mate v tp a v cr neexistuje. Kolega mel 2 landaky pro sebe a manzelku jeden byl upravenej v nemecku a vse mu prepsalyz nemeckeho do ceskeho TP a na druhyho koupil ty same doplnky a nepovedlo se mu to zapsat do tp v cr.
Me na urade rekly ze navijak do tp nedostanu tak jsem koupil transformera amam ho v narazniku schovanej ze ho nikdo nenajde ale tahle sranda stala 20 000,- bez navijaku a pritom mel tuv
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.