Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezákoný odtah?

Od: truhlik odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

měl bych na Vás dotaz. Dnes mi bylo odtáhnuto auto a nejsem si zcela jist zda to bylo v souladu se zákonem.

Abych nastínil situaci, bydlím v klasickém bloku domů, který je ze 4 stran obehnán silnicemi, vždy dvěma vedlejšími a dvěma hlavními a všechny jsou jednosměrné.

Včera večer jsem dojel domů a při odbočování na hlavní silnici jsem si nevšiml žádné přenosné značky, proto jsem tedy zaparkoval přímo před domem na hlavní silnici. Dnes jsem opět kontroloval křižovatku a skutečně tam žádná nestála. Při obcházení hlavní ulice jsem nalezl dvě značky na začátku hlavní ulice, a cca 100 metrů za naším domem u další křižovatky.

Mohl by mi někdo poradit co mohu dělat proti tomu, abych musel platit za odtah?

Pro jistotu dodávám i přibližný nákres.

Všem co mi poradí předem děkuji.

Nezákoný odtah?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

musel byste dát přesnou polohu GPS.

Dále, ani tam nemusí být značky a nesmíte tam stát. Doporučuji odtah uhradit a odvolat se. Je málo informací od Vás.

truhlik
hodnocení

Dobře děkuji za upozornění nějak mě nedošlo využít map jedná se o 49°12´2.078"N, 16°37´24.226"E

mapy.cz/...

Značky byly rozmístněny u domu 103 a 107 a pak až u domu 61.

des*

Každá značka pozbývá platnost následnou křižovatkou.Podle nákresu je auto mimo zákaz.Měla ale být situace zadokumentována fotograficky.Pokud tomu tak není,je to tvrzení proti tvrzení.Pochybuji že tuto situaci dokážete.

truhlik
hodnocení

Dobrý den,

něco málo jsem nafotil, ale až když jsem přišel domů je tedy otázkou, zda nebudou fotky irelevantní. Navíc na foťáku nemám automatický datum. Což by mohl být asi problém.

Nezákoný odtah? #2

truhlíku, policie (která?) určitě řádně zadokumentovali. Je to jen na Vás, jak hodně se budete bránit. Policie musí dokázat, že jste stál v zákazu, nikoliv vy, že jste nic neporušil.

Klidně se mohlo stát, že jí někdo povalil, nebyla správně vidět atd...

bránil bych se.

truhlik
hodnocení

Dobrý den,

Mohu se tedy zeptat jak se mám bránit? Nikdy jsem ještě nic takového neřešil. Auto vlastním teprve krátkou dobu. Stačí když dojdu na Brněnské komunikace, které mi auto odtáhly a tam to s nimi projednám? Nebo musím zajít i na policii a vyžádat si od nich dokumentaci k odtažení mého vozidla?

truhlíku, sám se bránit asi nezvládnete, přesný popis kroků nezle dát, vždyť ani nevím kdo nařídil odtaz, a proč...

tolika otázek...

jabraka*
hodnocení

0x

Mohu se mýlit,ale na fotografii je pohled do jednosměrky,která má k parkování určený pruh po pravé straně,částečně na chodníku.Jinde parkování povoleno není.Máme podobnou jednosměrku,která má po levé straně zákaz zastavení,po pravé straně nic.Takže se parkuje vpravo.

JABRAKA

Jardo, parkuje se i vlevo, navíc tam asi byly přenosné značky a ty...však víš.

tesyk*

Ta fotka mi říká, že mohu parkovat na obou stranách silnice, přičemž na pravé straně částečně na chodníku. Jak jste přišel na to, že vlevo se nesmí?

atreus*

Z fotografie nelze vyloučit, že pro levou stranu vozovky je značka zákazu stání.

Z fotografie lze vyloučit, že pro levou stranu vozovky je značka zákazová.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Co nějaká místní vyhláška - plán blokového čištění ulic? Ve městě nemusí mít k dispozici tolik přenosných značek, aby pokryli opravdu všechny křižovatky.

ladine, ale to s tím vůbec nesouvisí...

musí mít značky, jinak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]