Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínání směrovek

Od: zlinacci* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer všem,

mám dotaz, který se týká mého auta Fiat Punto, 1996, 1,2.

Při sešlápnutí brzdy mi přestanou blikat směrovky. Uvedu příklad: Blížím se ke křižovatce, dám znamení o změně směru jízdy doleva či doprava, směrovky blikají.Ale jakmile začnu brzdit (jen lehce sešlápnu pedál brzdy), směrovky přestanou blikat. Je to i když stojím na brzdě - např v kopci. Ale při zatažení ruční brzdy a uvolnění pedálu brzd se směrovky opět rozblikají.

Prosím o pomoc, kde mám hledat zakopaného psa, popř. jak problém odstranit.

Děkuji za pomoc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

1x

Mně to dělala špatná zem.A dost jsem se nahledal kde.Třeba napadne někoho něco jiného.

hm*
hodnocení

0x

Taky bych tipnul něco jako _des_ přede mnou. Podle popisu to vypadá, že jak se rozsvítí brzdové žárovky, blinkry přestanou. Při rozsvícení normálních světel a případně zadních mlhovek (nevím, co je u tohoto auta jak sdruženo) to také zlobí?

zlinacci*
hodnocení

při zapnutí normálních světel to jede. Při zapnutí zadních mlhovek to opět nefunguje.

erikch*

s velkou pravděpodobností bude problém v zadních lampách(lampě)-čili odpojit konektory,vyšroubovat,vše řádně očistit a zkontrolovat-někde se tam dotýká kablík,prostě "hází" přívod blinkru do zkratu...Báječný program na zítřejší svátek...*smich*

zlinacci*
hodnocení

Děkuji moc za informace, zkusím to no a snad mě manželka pochválí. Určitě se pochlubím zítra, jestli se mi to povedlo. Ještě jednou děkuji

axlik*

Známému se zapínaly světla když šlápnul na brzdu protože do zadní lampy dal jednovláknovou žárovku a ta mu spínala i ty světla :D bude to něco na ten způsob že to někde probíjí v zadní lampě :)

hm*

Spíš než zkrat nebo probíjení bych prověřil ukostření toho světla. Je-li špatné (přechodový odpor), pak při velkém proudu (brzdy, světlo + mlhovka) vzroste napětí na "kostře" žárovek. Ta brzda případně světlo a mlhovka asi budou svítit méně, ale toho si možná ani nevšimnete. Blinkru to třeba od určité hodnoty může vadit.

hodnocení

0x

ukostření zadních světel...zkorodované patice zadních světel...někde poblíž kostrový kablík s očkem pod matkou-očistit-jinak to mužete ukostřit ,pokud jste trochu znalý sám...přímo ze světel někde pod matku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]