Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia 1.9D + přívěs 3m nebo F. Transit

Od: kokoss odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

prosím kolegy motoristy o radu. Mám potřebu delší dobu vozit nábytek aj. větší věci. Když jsem se díval na ceny stěhovaní/dopravního taxi, tak mi jako levnější a pro mě lepší přijde buď pořídit přívěs a nebo starší dodávku. A teď k otázce, pro co byste byly vy.

a) Mám Škodu Felicii, 1.9D, 47kw, bez TZ - nechat si udělat TZ a koupit přívěs - cca 2,5 - 3,0 m dlohý (do 750kg) - utáhne to?

b) koupit starší dodávku typu Transit, Boxer, Avia Furgon, aj.

Díky za rady, rozhoduje cena a praktičnost.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhodně dodávku.Přepravujeme často větší věci a skříň je pro podnikání nutná.

JABRAKA

kokoss
hodnocení

Díky za odpověď, ještě bych se chtěl zeptat, nakolik vyjde tak přibližně povinná ručení? A Co byste tak mezi dodávkami do 50tis. doporučil - Avia, Transit, Iveco, Boxer, ...Dealy

Felcka ten vozík utáhne, i když ten diesel zrovna výkonem nepřekypuje. Ale jde spíše o to, že není pokaždé optimální počasí a když pominu rizika poškození nábytku deštěm a pod, tak zimní jízda po našich ,,udržovaných silnicích s tak velkým vozíkem by byla chvílemi slušnou estrádou.

Pokud se truhlařině věnujete, jděte opravdu do dodávky. Avii bych určitě nebral, Tranzit je klasika, měli jsme jich několik, spolehlivý dříč. Je však lepší s předním pohonem, staré verze měly zadní, v zimně taky naprd. Citroen + Peugeot+Fiat jsou sehnatelné za rozumné peníze a jsou hojně truhláři využívány - povětšinou ke spokojenosti. Rozhodně obloukem obejít Mercedesy, ať už Sprintery, či Vita!

kokoss

Dobrý den, děkuji za odpověď, taky myslím, že Avia je již zastaralá, nevíte, kolik tak stojí poviné ručení na Transit, Boxwr a podob.? Díky za odpověď.

solenza*

Mohl by jste více rozepsat, proč se obloukem vyhnout Mercedesům? Vita i Sprintery považuji za kvalitní auta. Nebo nejsou? Od Mercedesu jsem nikdy auto neměl, proto se ptám na zkušenosti.

To Solenza - Je to prosté, měli jsme ve firmě 4 Sprintery a 4Vita. Z tohoto počtu vždy bylo minimálně jedno v servisu. Závady byly jak mechanického rázu -turba, vstřiky, spojky poloosy, kardany diferáky. Po stránce elektroniky jsou geniální Sprintery - několikrát se nám stalo, že na tachometru místo stavu najetých km svítilo ERROR. A hotovo, auto na odtah - chyba imobilizeru. Jednak to stálo šílený prachy, jednak to dlouho trvalo a hlavně se chtěl servis vše, počínaje fakturou za auto, výpisu z obch rejstříku a pod. A na dovršení všeho - rychleji než rezlo Vito to snad zvládla jen legendární Š1203.

erikch*

tak tak-báječná čevená kontrolka "EDC" u Sprinterů je pověstná...*smich* I když,zatím nám mrška jezdí-pravda,cca.3 měsíce zpět,opět již klasika,imobáč...,ale už je vyřazenej,prostě jsme s ním vyj...li *frajer* Prostě nemůžou všichni dělat všechno-Mercedes a osobáky-super,jinak.. .Mimoto od kamionáků (z doslechu)i tahače nic moc...

mux

Je to jednoduché, jsou 3x drážší na pořízení a servis. A že by byly víc spolehlívé nebo víc by vydržely. Viděls Transita a Víta zakoupeného ve stejnou dobu a Transit vydržel víc při stejném nájezdu km.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

v te cene koukej aby ta dodavka byla TD D ale ne elektronika klasika nafta sice neoslni krasou ale take te nesezere v servisu treba tranzit z 99 najede tolik ze si o tom tdci muze nechat zdat a to plati u vsech znacek

cepagis*
hodnocení

0x

Opravdu záleží na využití. Pro podnikání bych volil dodávku, ale člověk se musí smířit s tím, že bude občas vozit vzduch a do kabiny nacpe maximálně tři lidi. Píšete ale, že rozhoduje cena - TZ Vás na felcku bude stát kolem 3tis., vozík i s nástavbou a plachtou třeba 30tis. Jenže za tuto cenu pořádnou dodávku spíš neseženete... Takže jestli Vás to nebude živit a potřeba vožení časem ustane, šel bych do vozíku (i jetého) u něhož nehrozí taková ztráta hodnoty. Prostě až ho nebudete potřebovat, prodáte jej s minimální ztrátou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma felicia 1.9d

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]