Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Leštička na auto

Od: olaf71* odpovědí: 18 změna:

jaké máte zkušenosti s elektrickou autoleštičkou vosku. koupil jsem si jí, vyzkoušel, praštil s ní o zem a vyhodil. ručně mi to šlo lépe a rychleji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejlepší leštička je hadr a "lidské sádlo" *smich*. Ani s tím nejdokonalejším zařízením se nedostanete všude.

magdone, naprostý souhlas.

blackflamesiczi*

ale rucne neopravite vysusovanej lak a ryhy

Ale jo. Je to ale dřina*uf*

Tak zde alespoň někdo napište, jak tu leštičku správně používat. Mám ji také a asi jsem s ní nezacházel správně, tak se válí v komoře a leštím ručně. Mám k ní dva potahy toho kotouče - jeden plátěný-hladký a druhý takový chlupatý jako leskymo.

blackflamesiczi*

kup si koutouce od 3M jestli mas suchej zip a kvalitni lestenku staci roberlo a pouzivej alespon 2 druhy hrubosti, pokud je tam nekde velkej bordel v laku tak predtim 3000 papir pod vodu. Ty koutouce co mas jsou k nicemu. Jinak lestit v garazi nebo ve stinu , nanest jednu vrstvu nechat zavadnout prelejkat pak jednu vrtstvu finalniho a to same

Prosím vysvětlit, co jsou "kotouče od 3M"? Leštěnku mám kvalitní a žádnej bordel v laku nemám, takže brusný papír vůbec nepotřebuji. To myslíte používat 2 druhy hrubosti v té leštěnce?

erikch*

3M je americká firma,začínající počátkem min.století právě segmentem brusiva a leštiva-jinak špička v oboru(nejen tomto)...Podle typu upnutí(asi suchý zip) si pořidte kotouče-v prodejně jistě ochotně poradí-jedním kotoučem vždy jeden přípravek,potažmo zrnitost...! Jinak kvalitní leštěnka není totéž co kvalitní leštěnka-opravdovou špičkou je právě onen 3M-jenže kanystřík s tuším 4litry(černý) stojí asi čtyřku...Ovšem ničím jiným takového efektu nedosáhnete...A ohledně tvrzení:"a žádnej bordel v laku nemám...",chyba lávky-máte,a a ni o tom nevíte-bohužel už z výroby,by správně lak měl minimálně 2 měsíce zrát(bez jakéhokoli znečištění,mytí , leštění atd.),jenže to v praxi dost dobře nejde,jelikož automobilky potřebují vydělávat a né nechávat auta někde odstát...Tudíž lak jde do "pr...le" už v podstatě po vyjetí z fabriky...

blackflamesiczi*

firma 3M je spicka v chemii pro lesteni prodavaji molitanove kotouce dle tvrdosti . A lestenky pro lesticky jsou v ruznech hrubostech a na normalni staci stredni a final a lak bude pul roku min. jako novy. A na lesticku placat neco na urovni tempa je hovadina

kotouce jsou tyto (odkaz jen co jsem nasel na netu

autolaky-eshop.cz/...

doplněno 28.09.11 20:37:

jinak lak jak pise erich je v haji kazdej a s temyto kotouci a 2 dny prace a cernej lak byl jak zrcadlo a to doslova

A co říkáte na tu leštěnku, co inzerovali v TV - koupil jsem asi za 1000,- Kč 2x leštěnku (značka WS) a vodičku na přední sklo?

blackflamesiczi*

tu tak na vosk a to je zbytecne, jinak bacha na tyhle lesticky se vetsinou musi klacit a kdyz se lak prehreje tak necistoty do toho zapecete. jinak ten pripravek na predni okno koupite kdekoli za par korun a kdyz na okno vylejete jablecny dzus 100% funguje stejne, nekecam kdysy me to ukazoval autoskolak s jablkem a fakt to fungovalo

blackflamesiczi*

bez sance rukou se lak nezrenovuje, lestickou je pak jak zrcadlo protoze ho zbrousi

Takže po několikerém použití jste bez laku.:-P

blackflamesiczi*

asi tak po 10 renovacich coz je tak za 20 let kdyz nebudete auto celou dobu mejt aby vysusoval

hodnocení

0x

olafe, není nad kvalitní autoleštičku. Pokud je to jen náznak autoleštičky, tak se nedivím, že jste s tím praštil...

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

ja mam festool a ze bych prastil o zem 18 000,- to asi ne . Ono lesticka za 1000 nema cenu to stoji jen kvalitni lestenka

doplněno 26.09.11 18:33:

jinak kvalitni kotouce na lesticku stoji od 3M okolo 300 za kus a potrebujes 3

katula01
hodnocení

0x

Dobrý den,

mohu vám říci že jsem také nevěřila ny leštičky.

Nastoupila jsem do firmy kde meji komplet auta i exteriery a interiéry, kyž mi dali poprvé do ruky leštičku myslela jsem také že s ní praštím o zem, ale nakonec jsem se s ní naučila pracovat a mohu vám ze zkušenosti říci že auto vyleštěné ručně je sice naleštěné , ale leštička odstraní lechké škrábance a proleští lak neuvěřitelně lépe řekla bych o 85 procent lépe než ručně zkuste to znovu pomalu a uvidíte výsledek je ale důležité mýt tu zprávnou pastu nashle

tr

Zdravím strojní leštění ano, ale jen občas, neskutečně opotřebovává lak, tak aby tam něco zůstalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]