Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám problém s motorkou, přibližně před 2 měsíci jsem zakoupil motocykl, při odvozu motocyklu domů se mi motorka pokazila a musel jsem ji nechat odtáhnout, mechanik zjistil, že motor je po smrti a nemá smysl ho už opravovat. Prodávajíci mě při odjezdu ujistil, že motorka je v pořádku a že s ní domů bez problémů dojedu. Je možné motorku vrátit(odstoupit od kupní smlouvy) nebo dostat alespoň nejakou finanční náhradu? když jsem se chtěl telefonicky s prodávajícím domluvit nebere mi telefon.
Děkuji za odpovědi a rady
V kupní smlouvě by měl být uveden její stav a případné záruky. Z toho je nutné vycházet. Pokud nic takového není a kupující tě jenom ujistil, že na ní pouze dojedeš domů, pak ti muselo být jasné, že kupuješ v podstatě nepojízdný vrak.
doplněno 26.09.11 10:21:Existují i jiné komunikační prostředky než jen telefon. A po dvou měsících ...
Je to po 2 měsících protože jsem koupil motorku a pak jel za týden do chorvatska a vrátil jsem se před týdnem tak proto, a jaké prostředky myslíš, mám v plánu za ním jet ale je to 130 km daleko, takže to není až taková sranda.
no kdyz se nevyplati za nim jet 130km coz je 600,- tam a zpet tak bych to neresil a vymenil motor
Já myslím že nic nespěchá, jeďte ještě jednou na měsíc do chorvatska a tam vše v klidu promyslete...
Kupovat něco jen tak dnes beze smlouvy, a hlavně bez toho abych si věc pořááádně prohlédl a neprojel se je hazard. Ujištění že domů dojedu, a co pak? A za to se platí. Dyť muselo být slyšet jak motor čvachtá... Takže se dohadovat co a jak, zda věděl, v jakém stavu je motor. Přivézt na dvůr a chtít zpět prachy.
ObčZ nezná "skrytou vadu". za tu se považuje vada na kterou nebylo upozorněno a která není zjevná. Ale.. věděl prodejce, že je motor v tom stavu, či musel vědět co prodává? Takže při odjezdu to bylo ok...ju?
Vzít smlouvu a jít se poptat za lepším právníkem co by se s tím dalo dělat a jestli vůbec, zda to za cenu mota stojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.