Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prošlá technická - všimnou si?

Od: slepejvul* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Dnes, 25.9.2011 jsem jel na nákup a policie mě zastavila za rychlost. No jo, což o to, ale když jsem přijel domů, tak jsem se jen ze zajímavosti koukal do VT, kdy mám znovu zajet na technickou. No...a zjistil jsem, že jí mám jeden den prošlou...a policajti mi nedali pokutu rovnou, ale prej mi přijde dopis. A když to bude v tom správnim řízení či co to je...tak až tam pudu, asi budou vědět, že sem v den pokuty měl i prošlou technickou...jak moc velkej průser to je? Na technickou sem se domluvil hned na zítřek...děkuju moc za radu...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když to byl jen jeden den a při správním řízení prokážete, že už technickou prohlídku máte, tak počítám, že Vám dají pokutu jen za tu rychlost.

solenza*
hodnocení

0x

Platnost technické prohlídky a měření emisí se primárně určuje na daný měsíc roku. Takže obecně platí, že do konce daného měsíce policie pokuty nedává a platnost těchto kontrol není zpochybňována. Takže by jste měl dostat pokutu jenom za rychlost. I když Vám nepřeju, co se mi stalo vloni na podzim. Jel sem v jednom krajském městě a jela za mnou hlídka statní policie po docela frekventované hlavní silnici. Zahnul jsem na vedlejší kam skoro nikdo nejezdí a hlídka jela pořád zamnou. 4 křižovatky se mě drželi, až nakonec zahnuli. Ale fakt je, že jsem si myslel, že již jdou po mě, a že podle registrační značky (SPZ) si našli v registru, že mám měsíc propadlou technickou. Policie má prý v některých autech kamery, které dokáží přečíst registrační značku a zjistit v registru, zda není daná značka kradená, nebo zda je auto pojištěné a zda autu platí STK. Fakt nepříjemný pocit. Ikdyž nezávidím ani tu pokutu za rychlost.

nu*

Obecně platí zákon.

jarda3*

To je ale blbost, TP plati do xx.xx.xxxx a hotovo. Ale tusim, ze v jednom rizeni lze potrestat jen jeden prestupek a rychlost asi byla extremni, kdyz to slo do spravniho - tak vam asi seberou papiry za rychlost, prosla STK bez dalsich zjevnych zavad je tak za 500-2000Kc bez bodu.

hodnocení

0x

slepejvul,

pokud policisté nezjistitili propadlo technickou (což jsem pochopil z Vašeho dotazu) asi Vás předvolají jen pro rychlou jízdu. Pochlubte se o kolik a kde jste porušil. Ve správním řízení budeou jednat bez techničáku, jen přestupek za rychlost. jak by věděli, že máte auto s prošlou? navíc je to jen za 2 500Kč, a za rychlost dostanete více...

slepejvul*
hodnocení

V Praze na Novodvorské...na padesátce jsem jel 75, tak právě nevím, proč mi nedali pokutu rovnou na místě. Body mám všechny, poslední pokutu jsem dostal před 2 rokama. Koukal jsem na internet a je to za 3 body + 2500...pápá 3 kartony cigaret.

asi máte špatné informace... páč jestli máte všechny body, tak nesmíte řídit.

Asi máte na mysli že jste nedostal žádný bod. Ale stále jste nenapsal, zdali policie zjistila na místě, že nemáte platnou technickou?

doplněno 27.09.11 17:42:

@slepejvul ,

takže sankce jen za rychlost,

slepejvul*
hodnocení

Ano pardon, špatně jsem se vyjádřil. Nedostal sem žádný bod (zatím). Policie na místě nezjistila, že mám propadlou technockou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]