Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení povinného ručení

Od: kepio* odpovědí: 12 změna:

Potřebuji přejít k jiné pojišťovně a potřebuji zrušit povinné ručení .

Dá se to udělat tímto způsob

když dodám na pobočku kupní smlouvu ,,fiktivní,,o prodeji auta mezi manželya vzápětí to zase přihlásím na sebe u jiné pojišťovny pochopitelně auto vlastníka měnit nebude .A nebo to musí být i odhlášeno na úřadě? Aby zrušily pojistku. Do depozita se mi to moc nechce dávat kvůli zrušenípojistky , ale pokud jiná volba nebude tak i to.

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

Je to nejrychlejší a "nejschůdnější" řešení-jen bych zvolil kupní smlouvu na jinou osobu než stejného příjmení...Na úřadě nic hlásit nemusíte-taková(a i jiné)kupní smlouvy nejsou nijak ověřitelné( pojištovnou,ani kýmkoli jiným)ani,přestože jsou v souladu se zákony...

solenza*
hodnocení

0x

A proč nechcete zrušil povinné ručení výpovědí? Již to nestihnete? Pokud nebudete rušit smlouvu ke konci pojistného období, tak počítejte s tím, že Vás pojišťovna okrade o první měsíc zaplaceného pojistného a až od následujícího měsíce Vám začne počítat přeplatek. Ve vašem případě bych raději dal registrační značky na den do depozitu za nějakých 100 Kč. Váš postup bych nedoporučoval. Pojišťovna bude pídit po tom, kdo bude nový vlastník, protože ho bude chtít ulovit a bude mu nabízet přenechání smlouvy.

cyril*

Máte mylné informace. Ukončit pojištění lze legálně učinit předložením kupní smlouvy na jiného vlastníka. Nespotřebované pojistné je vyplaceno za zbývající celé měsíce.

solenza*

Nespotřebované pojistné je vyplaceno za zbývající celé měsíce. To jsem také myslel. Za první dny prvního měsíce se přeplatek nepočítá.

kepio*
hodnocení

Na výpověď mám ještě 8 měsíců a přece není vůbec žádný problém říci že bylo provedeno odstoupení od kupní smlouvy to přeci je zcela v dnešní době normální.Vto bych až takový problém nevyděl

erikch*

solenza-nedá mi nereagovat-jak jsme přišli na to,že pojištovna nebude řešit přeplatek(a stejně tak i obráceně nedoplatek) od konce měsíce apod...?! proto se smlouvy uzavírají toho a toho dne a ukončují toho a toho dne-jakékoli rozdíly se účtují ode dne následujícího,případně "ke dni"...Druhá věc,cituji-"Pojišťovna bude pídit po tom, kdo bude nový vlastník, protože ho bude chtít ulovit..." Prae je sice taková,že se "vtírají" až to hezké není,ale posílat někam nabídky,za drahé poštovné se značně nejistým,dokonce mizivým,výsledkem-to se pojištovně nevyplatí(od toho mají "obchodáky")... No a konečně tzv.výpovědní lhůta ,s kolikatýdenním předstihem je značně nepraktická(navíc se pojištovna cuká atd.),takže ideální řešení je právě jakože smlouva na pana(í) X.Y. a není co řešit-prostě jsem včera auto prodal a nashledanou...:-P

doplněno 23.09.11 19:17:

ještě doplním s těmi "účty"-kolikrát,když frčím ven pro auto(mailem předem zjistím VIN-jediný,spolu s dobou platnosti,směrodatný a potřebný údaj pro uzavření pojistky,ostatní jsou podružné...)-pojistím narychlo na pobočce ČPP(mám ji cca.50m od domu)-uzavřu klasiku roční,přifrčím a poté řeším Direct přes internet-v okamžiku doručení zel.karty od Directu šupky hupky tradá na pobočku ČPP,zruším onu roční pojistku(právě jakože s kupní smlouvou)a účtujeme třeba 7 dní-oficiálně přes ústředí v Praze,a není problém...Občas obměním pojištovny(Kooperativa nebo Česká) a princip je stejný-žádny započatý,ukončený měsíc atd.-zkrátka ode dne ...ke dni...(celkové roční pojistné/365 dní krát počet dní-třeba právě těch sedm...),na místě uhradím a není dál co řešit...Pokud na vás budou na pojištovně zkoušet cokoli jiného-nenechte si to líbit,nemají na to právo...

solenza*

a není co řešit-prostě jsem včera auto prodal a nashledanou... V tom případě předložit pojišťovně fiktivní kupní smlouvu a je to vyřešeno.;)

doplněno 23.09.11 19:25:

V tom případě mě okradla Hasičská vzájemná pojišťovna. Když jsem od nich přecházel ke Slavii. Nepočítali mi do přeplatku prvních asi 15 dní v prvním měsící a přeplatek počítali až od následujícího měsíce. Byl to rozdíl asi 200 Kč, co jsem si vypočítal za přeplatek a co mi oni nakonec poslali.

kepio*
hodnocení

Tak dnes jsem se byl informovat na nové povinné ručení a světe divse. Slečna co seděla za přepážkou se ptala ,kdy mám výročí uzavření smlouvy to jsem ji řekl že je to až za dlouho .Slečna byla velice pružná okamžitě mi nabídla že mi pomůže stávajicí smlouvu zrušit a to na plnou pusu řekla ,, Fiktivní,, prodejní smlouvou a že jí má i v PC a že mi jí i vyplní se vším co je potřeba a že stačí zaslat pouze doporučeně poštou na starou pojišťovnu. Byl jsem velice překvapen asi to je normální jak pojišťovny si mezi sebou tahaj klienty

blackflamesiczi*

ja mel direct take ale kdyz si dupnete u nejakeho dealera kooperativy mate ji za sranda penize , za 4,0l platim 3800 +- s oknem a je klid pobocku mam blizko

takjan*
hodnocení

0x

U jedné pojišťovny stačilo čestné prohlášení. A také jsem využil depozit. Došel na úřad, registračky ani nesundal, uložil, okamžitě vyzvedl a navíc požal zkopírovat doklad o uložení. 10 minut, 100kč...

erikch*

...a jde to i bez té 100,- a za stejný čas(cca.10 minut sepsání jakože smlouvy)...a jdete pouze na pojištovnu-úřad vynechán,...a o tom to je...*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]