Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skryta vada?

Od: martinb* odpovědí: 7 změna:

Zdravim, asi před čtvrt rokem jsem si koupil auto z bazaru. Škoda Octavia II. od začátku byly z auta při volnoběhu slyšet zvuky, tak sem jim auto zavezl ať ho u nich v servisu zkontrolují čím to je. Dali mě vědět, že je to spojkové ložisko a že to dají dopořádku. Dnes jsem tam volal a bylo mě řečeno, že to spojkové ložisko jak bylo poškozené, tak poškodilo další část spojky a tudíž museli vyměnit komplet celou spojku a že teda zaplatí opravu a spojku až na tu součástku, která byla poškozená tím spojkovým ložiskem. Cenu mi vyčíslili na 8 tisíc. A tak sem chci zeptat, jestli musím tuto částku zaplatit, když vlastně auto je v půlroční záruce na ,,skrytou vadu,, a zároveň došlo k poškození tohoto dílu dílem, který byl poškozený už když jsem auto kupoval, ale samozřejmě jsem o tom nevěděl. Předem děkuji za odpověď, Martin B.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

1x

Dobrý den, skrytá vada e trochu něco jiného. Přečtěte si pečlivě kupní smlouvu, většinou se tam píše: prodejce neručí za vady vzniklé provozem vozidla a za běžné opotřebení součástek. Vyběhané ložisko je běžné opotřebení vzhledem k ujetým km a tak dále. Mají to dobře sichrované. To že se poškodilo i něco jiného je z tohoto důvodu, spojka by taky potřebovala časem vymněnit. Nepíšete kolik měla v době kopě najeto. Pevné nervy.

solenza*

Souhlasím. Většina smluv je ze strany bazaru dobře napsaná. Třeba já jsem měl ve smlouvě, že téměř všechny součásti vyžadují kontrolu, nebo výměnu. Není to nic neobvyklého, je to pouze obrana autobazaru před častými reklamacemi. Přečtěte si pořádně kupní smlouvu a zjistěte, jaké máte případné šance na reklamaci. Neveřím, že by zkušený autobazar nenapsal do smlouvy, že spojka vyžaduje opravu nebo přinejmenším kontrolu.

martinb*
hodnocení

Ma to najeto 96 000km

doplněno 22.09.11 18:03:

Najel jsem s tím asi tisíc kilometrů...

nu*

S tím určitě jezdila "žencká", jen v sobotu na nákupy...spojka musí vydržet statisíce při seriózním zacházení, ale to nesmí s autem jezdit prase...tipuiji že to má nějeto 190 tisíc , minimálně...nechal bych to napíchnout v dobrém servisu, a když zjiostíte nesrovnalost, auto bych vrátil...pokud se bazar busde cukat, pohrozil bych jim že nechám v typové zkušebně změřit skutečnou spotřebu a s využitím nedávných rozsudků soudů několika stupňů žádat slevu za skrytou vadu - vyšší spotřebu než udává výrobce v TP, a to ve výši 50 tisíc Kč...Autoprofi v PB muselo zaplalti 50 tisíc Kč + náklady na zkoušky v Dekře a.s...To zabere

blackflamesiczi*

no ja s mondeem jezdim jako prase a spojka puvodni ma dost pres 200 tisic a na tranzitu jste ji delal ve 300 a jen proto ze odeslo lozisko v prevodovce tak kdyz uz byla venku tak ji udelaly ale byla jste dobra

1jara*

Některý Žencký jezdí líp než Mužský. máa dvě dcery, ta mladší jezdí mnohem lépe než chlapi které znám!

doplněno 23.09.11 14:41:

mám

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud se chjceš s nimi soudit,tak se do toho dej.Spíše bych žádal odstoupení od smlouvy-.A auto jim vrátil.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma spojkové ložisko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]