Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenastartuju auto

Od: mario* odpovědí: 7 změna:

Zdravím Vás,

Rád bych se dozvěděl, nějaké typy nebo rady čím to může být...

Včera jsem jel cca 50 km a auto (Opel Vectra B 1.6) mi zničeho nic začalo cukat (mám LPG).. Tak jsem "přepnul" na benzín, ale problém nepřestal... Benzínu i plynu jsem měl v autě dostatek...

Po ujetých cca 50ti km, se auto začalo cukat ještě více, a tak jsem zastavil, že se podívám do motoru (jestli nevypadl třeba nějaký kontakt apod.), jenže pak už jsem auto vůbec nenastartoval...

Motor se normálně točí, ale auto už prostě "nechytne"... Když chvíly sešlapuju pedál plynu, tak má tendenci "chytnout", ale je to spíše jen takový náznak...

Těmto věcem nerozumím a proto bych rád věděl, jestli se někomu přihodilo něco podobného a čím to může být:(

Předem všem děkuji za ochotu pomoct...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

axlik*
hodnocení

0x

Možná čidlo otáček nebo podtlaku, ŘJ postupně přestala dostávat údaje a bez těchto údajů motor nepojede, každopádně to by chtělo na diagnostiku..

des*
hodnocení

0x

Jé toho je...třeba čidlo otáček.Pootočené rozvody,vlivem starého rozvodového řemene.

mario*
hodnocení

jj, právě že to může být asi cokoliv (nevyznám se)... :(

des*

Ano,mohla se taky rozhasit ŘJ.

jabraka*
hodnocení

0x

Mario.

Většinou se stává,že neznalý řidič motor "přechlastá".To značí,několikrát startuje s plným plynem či sytičem a motor je plný paliva.Je cítit i z výfuku.Chce to tedy chvíli počkat a pak párkrát zastartovat úplně bez plynu.Pak trochu přidat a většinou chytne.Pokud je to za studena,tak mohou být vlhké kabely.Po vyfoukání fénem se teplé kabely chytnou.

JABRAKA

solenza*

Přechlastání motoru bych viděl jako možnost u auta s karburátorem. U auta se vstřikováním a navíc ještě s LPG, kde se asi ani ještě nevstřikuje kapalný plyn tak bych to spíše vyloučil. Já bych viděl závadu někde v zapalování, když na závadu němá vliv palivo a projevuje se na obě.

blackflamesiczi*

no mokrej vstrik na B vectre by byl masakr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]