Nejste přihlášen/a.
Triviální dotaz, ale jeho řešení jsem nikde nenašel, zítra mám jízdy tak by to bylo vhodné vědět. Světelné signály rozlišujeme na plné, doplňkové a směrové. Takže 1) Pokud mám čevenou, a svítí mi zelená doplňková tak mohu vjet do křižovatky, ovšem musím dávat přednost vozidlům? 2) Mám-li na křižovatce zelenou PLNOU tak mohu vjet do křizovatky, ale musím dávat přednost vozidlům ve volném směru(to znamená co?) Mám li směrovou, tak mohu vjet pouze kam ukazujou, ovšem stále musím dávat přednost ve volném směru? Mám tu knížku autoškoly, ovšem k jednotlivým značkám tu nic není. Ptal jsem se pár lidí a vůbec nevěděli.. díky
1) Plná červená + zelená šipka: mohu jet, ale dávám přednost těm, co mají plnou zelenou.
2) Zelená plná: jedu, ale např. při odbočování vlevo musím dát přednost protijedoucím. V podstatě asi jako bych byl na hlavní a oni taky.
3) Zelená šipka (tam, kde nad ní je i žlutá a červená šipka): mohu jet tam, kam ukazuje šipka, ten směr by měl být pro mě volný, tzn. nikdo by mě neměl křížit. Pozor na chodce.
Snad bych se nenaboural.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.