Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s tím autem mám udělat?

Od: minimimi* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Dostala jsem auto, jenže už od předchozího majitele je jednou bourané (a po "domácku" opravené), nemá v pořádku poloosy a na pravé straně ve předu u kola (nebo spíš za kolem) se už projevuje stáří toho auta - mám tam díru velikosti asi jako dlaň a rez kolem toho. Jenže jsem měla k tomu "menší" nehodu na pravou stranu (viz. fotografie). Motoru se nic nestalo, je to spíš "jen povrchové". Technická kontrola mi končí v listopadu. Potřebovala bych poradit, jestli to má cenu opravovat, prodat tak jak to je (jestli by to ovšem někdo koupil) nebo už rovnou auto odepsat a rozprodat? (k těm opravám nepočítám ještě drobné opravy uvnitř auta). Předem díky za odpovědi

Co s tím autem mám udělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

4x

2X BOURANY NEMA CENU OPRAVOVAT I VZHLEDEM K CENE VOZU

doplněno 21.09.11 20:40:

financne to je

svetlo okolo 500-1000 pokud neni znicenej moturek naklapeni (u nas za to vyhazujou s STK)

Kapota 1000-1500

blatnik okolo 700 novej

plastovej podbeh 300

naraznik okolo 1000

asi sklo okolo 4000 s praci

A lak dejme tomu nekde v garazi 1000-1500 dil takze okolo 3000 jestli to neodsraly dvere

A 1000 STK

prace atd ja bych to za 10000 nedelal a to ze nekde sezenete dily po lide na inzerat se nevyplati kvuly ceste a ze by nekdo na vrakaci dal neco z toho za simboliku jsem jeste nevidel

takze se to opravdu nevyplati

ar*
hodnocení

2x

No jedničková verze 106, to je tak rok výroby 91-96, když to někomu takto prodáte, počítejte cenu cca 5000 pokud to není jinak prohmilé. Když to necháte opravit, tak mim servis oprava toho co je na foto přijde na nějakých 8000-10000.

Hrozně záleží jaký je celkový stav vozidla, ale podle toho co jsem vycítil ("k těm opravám nepočítám ještě drobné opravy uvnitř auta") tak bude nejrozumější to někumu střelit kdo si to opraví. "Na papíry" to těžko někdo bude kupovat, to se dělalo v devadesátých létech. Dnes se to nevyplatí pokud nejde o veterána, kterého nelze přihlásit.

doplněno 21.09.11 16:27:

Ten vnitřek to jsou jen drobnosti, to není takový problém, ale pokud je to špatné karosářsky, tak se to nevyplatí opravovat. Pokud to tedy neopravíte "samo domo".

doplněno 21.09.11 16:31:

Nechat opravit a pak prodat, 0 od 0 pojde, spíše ještě proděláte. Je to bohužel starší ročník. 106 už po Faceliftu nějakou 98 koupíte už za nejakých 10-15 tis.

jarda3*
hodnocení

2x

Tohle prodavat i opravene by bylo nestesti, je to stara plecka vhodna do srotu a jeste ve stavu vraku s koncici STK... Kdybych to mel dostat zadarmo a bylo zaplacene ekovypalne, mozna bych to nejak polepil a za nejakou tisicovku strelil ale kupovat to za jakoukoli nenulovou cenu je myslim ekonomicka sebevrazda...

buss
hodnocení

1x

A bych to střelil na ND. Někdo možná nemá papíry ...

buss
hodnocení

0x

JÁ bych to střelil na ND. Někdo možná nemá papíry ...

minimimi*
hodnocení

no přítel mi říkal, že ta pravá strana zespodu celkově vypadá špatně. 8 - 10 000? Whaw. Těmi "vnitřními opravami" myslím že kryt nedrží na zámku u kufru, do kufru vlastně jde vidět protože tam není ta palubka (nebo jak se tomu říká), páčka na směrovky už je taky špatná...

honzek*

Prodat na dily. Moc ve spatnem stavu na opravu, nevyplatila by se

minimimi*
hodnocení

Děkuji za rady :) a ještě menší dotaz, kdybych přece jen koupila a vyměnila kapotu, světlo, nárazník a blatník, stoupla by ta cena trochu? Nebo by se mi to vůbec nevyplatilo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]