Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Je možné dát místo klasických parkovacích žárovek takové ty neonky, co se dávaly dříve? Vím, že podle předpisů je zakázana změna barvy osvětlení, ale nevím, jestli se to vztahuje na tlumená a dálková, nebo na veškeré osvětlení. Děkuji.
Sice netuším jaké "neonky" máte na mysli, ale vnější osvětlení na vozidle musí mít homologaci pro provoz ne pozemních komunikacích. To platí jak pro parkovačky, tak pro potkávací i dálková světla.
Jedině kde nemusíte mít homologovaná světla jsou tak v interiéru a v kufru.
doplněno 21.09.11 16:17:Klasická bílá barva LED projde i na STK. Barevné neprojdou ani při kontrole na silnici. Navíc fáčko nemá žadné hlídání nesvítícich pozičních světel, tak to žádnou chybu nemá kde hlásit. Klidně tam bílé dejte, barevné ne.
Neonky, takový modrý žárovičky, pamatuji si to, že to bylo "cool"když jsem byl malej kluk... Te´d to bude něco takového: obautodily.cz/...
Nebo co byste mi poraili do Favorita? Omrzela mě klasická nažloutlá barva :/ Možná koupit číré LED diody? Nevíte zhruba, jak se pohybuje jejich cena? Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.