Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ekologická daň - kdo ji platí?

Od: needhelp* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

poprvé prodávám auto a už mě kontaktoval kupec, který se mě zeptal na ekologickou daň, zda je zaplacená či ji bude platit on. Na internetu jsem si našla že ekologická daň na ono auto činí 3 000 Kč. Jediné, co nevím je, jestli daň musím zaplatit ještě já nebo už to nechat na dalším majiteli? A kdybych ji musela zaplatit já, bude v pořádku, když cenu auta o ty 3 000 Kč zvednu? Asi chápete, že se mi na poslední chvíli už do auta nechtějí vrážet peníze..

Díky za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

1x

Dobrý den, tuto daň platí nový majitel vozu.

nu*
hodnocení

1x

Platí jí ten, kdo žádá o registraci jako provozovatel uvedného vozidla po 1.1.2009, platí se u jednoho aute jen jednou

stirecek*
hodnocení

1x

Kupec to myslel tak, že jestli jste už tu daň nezaplatila při koupi vozu vy, poněvadž eko daň se platí jen jednou. Jestli auto máte koupené ještě před tím eko-zákonem, platí daň kupující při přepisu auta na sebe. Vás se toto netýká, maximálně může po vás chtít slevu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]