Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké 1. auto pro ženu?

Od: arcenciel167 odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, ahojte, prosím o radu, pomoc při výběru mého 1. autíčka. Cena by měla být do 60 tis. Nafťák, manuál, 5 dveří, musí vydržet pravidelné cestování po kvalitní D1, v rámci možností neporuchový, klima, ABS, posilovač řízení, el. okna, centrál. Každý mi radí naprosto něco jiného a jsem již bezradná. Autoškolu jsem měla ve Ford Fusion (ele je stále drahý)- naprostá spokojenost. Při mém výběru jsem začala Fábií (ta je prý poruchová), poté mi byl doporučena stálice Octavia - na mě moc velká, dále Peugeot 206 (prý nekvalitní), Ford Focus (poruchový), osobně bych šla do Hyundai Getz nebo Matrix... Koukám se na tipcar.cz - jsou tam zajímavé srovnávačky. V zaměstnání máme Berlinga. Prosím o Váš názor nejlépe spojený s vlastní zkušeností. Děkuji!

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x

Neblbněte s těma oktávkama, za ty prachy to bude stejný drek, jak kterékoliv jiné auto. Stejně spolehlivý diesel má i ford 1,8TDCI nebo TDDI a oproti oktávce bude určitě levnější. Navíc díly má za babku. A jestli je poruchový? To nevím, zatím mám třetího a nemůžu říct, že by se kazil. Fusion též nemá špatné ohlasy. Jak vždy píšu, nejlepší je auta si vyzkoušet, protože každý máme jiné požadavky. Obávám se ale, že nejspíš si nic nevyberete, podle toho jak píšete, na každém autě vám něco vadí;)

cernypetr*

sauto.cz/...

já bych to viděl na tohle.nežere to,pro ženu ideál,snadné řízení a výhled z vozu,vypadá pěkně,JTD patří mezi nejspolehlivější vůbec,kompaktní,vleze se do něj na velikost vozu dost,neschnije to jako škodovka a nemusí se stydět,když někde zastaví

moto*

Nj, ale dovézt si sám, třeba www.mobile.de To Punto mi přijde jako dobrá volba. Sám něco podobného pro pani řeším.

A když v Česku, tak zásadně od prvního majitele s oveřenou servisní historii.

blackflamesiczi*

o tom tddi pochybuji ze bude dobry tam se sraly vstriky jako na bezicim pasu, ja bych tddi nechtel tdci uz jo ale jsou to haklivý motory na ceskou naftu, a to nerikam proto ze je to ford protoze ja v nicem jinem nejezdim a nic jineho bych nechtel nez forda

stirecek*

tddi jsem měl a byl to spolehlivý motor. Žádný problém s ním nebyl. TDCI možná měly občasné potíže - delphi, ale potom se siemensem už ne, to jsou celkem držáky. Nevýhoda u siemens byla, že v případě problémů se musely měnit celé, kdežto delphi se dalo levně zrepasovat. Kdybych si měl vybrat mezi tddi a tdci od forda, jednoznačně beru tddi, krásně pružný a živý motor odspodu, to se o silnějším fordím tdci nedá říct. Nyní mám 1,6tdci psa a ten je na hony vzdálený původním fordím motorům.

bono*

TDDI je bezpochybně bezvadný motor, dalším plus je to, že ceny vstřiků již výrazně padly a případná oprava již nenaruší výrazně rozpočet.Hlavní u všech dieselů- kvalitní nafta.

Tak to jste mě pánové potěšili, protože jsem si nechal dovézt z Holandska FORD Mondeo combi 2,0 TDDI, r.v. 2001, které jsem volil neboť jsem slyšel, že motory TDCI vyrobené do r. 2003 byly velmi choulostivé na kvalitu nafty a odcházely tam nejen vstřiky, ale i čerpadla. Skutečně jsem s vozem po vychytání několika velkých much (spojka, dvouhmoťák, výfuk, přední komplet brzdy) plně spokojen a jezdím ( a ne pomalu :)) ) za 6,5 litru nafty na 100 km.

blackflamesiczi*

ja mam tdci vyhnany na 160 koni a krome propaleneho pistu ve 150 000 a repase vsech vstrikovacu za 25000,- zadnej problem az na naftu v zime ale u nas nejde natankovat kvalitni nafta vybbirate si bud hnuj a nebo jeste vetsi hnuj, proto jem presel na 4,0 v6 v lpg na mam klid a hlavne v zime jezdim nejvic a tak ocenim 4x4

stirecek*

u těch TDCI mondeích byl problém hlavně v čerpadlech, vstřikovače (delphi) se zadíraly protože čerpadlo pouštělo kovové částice. Po nahrazení čerpadla kvalitnějším, problémy trysek ustaly. Nafta nebyl ve většině případů až takový problém, ale muselo se to na něco někoho hodit.;)

blackflamesiczi*

no mam porovnani treba s tranzitem , jeden den jsem natankoval u nas a prazdnej na dalnici v jednom miste 140 strop a pak jsem vzal u ritky u prahy a na tom samem miste 170 a kopal omezovac a nebylo to jednou jezdil jsem tudy 1 denne.A obe byly Benziny

To same mondeo lil jsem tam vervu a v zime nonstop zamrzlo i v -11 o silvestru . A nejvetsi sranda byla kolega jezdil s tim samym tranzitem (vyrobeny hned po sobe vin koncil 1 a 2 ) on natankoval v asi humpoleci (nekde u D1) na benzine ja u nas na benzine a rano muj zamtrzlej a jeho ne a to staly vedle sebe

arcenciel167
hodnocení

Děkuji za rady, opět má každý jiný názor. :) Dle zkušeností. Vím, že investice 60 tis. (max 70 tis.) není na auto dostatečná, ale bohužel více nemám našetřeno. Podívám se tedy na Ford Focus. :) Jsou zde názory, že nafta není v českých podmínkách příliš vhodná, tzn., že by bylo vhodnější si pořídit benzíňák? Děkuji všem!

sargo*
hodnocení

1x

V téhle cenové relaci už to budou drčky všechno - velmi bych zohlednila cenu náhradních dílů a blízkost servisu té které značky. Vzhledem k předpokládanému stáří vozidla si myslím, že by byl lepší benzínový motor - a forda bych se nebála, těch je tu tolik, že se dá vybrat a umí to opravit každý. Hodně záleží na štěstí na konkrétním kusu. Jestli se vám líbí Getz nebo Matrix, tak do toho, to není nic proti ničemu. Hlavně ať s vámi kupuje někdo, kdo pozná, jestli nebylo bourané nebo utopené :)

1jara*

Tak to už raději tu Fábii.

blackflamesiczi*

ja bych kdyz chcete naftu (FUJ :)) brat octavii 66kw nebo 81kw je to klasickej motor pomerne kultivivanej a nesere se vydel jsem ten motor v galaxy s 750 tisici a po vietnamci takze kdyz ten motor vydel novej olej byl to svatek. Jinek motor se tomuhle nevyrovna co se týká spolehlivosti a nenarcnosti

des*
hodnocení

0x
blackflamesiczi*

asi ne! nedavno jsem chtel nejake SUV pro manzelku a nasel jsem X5 alpinu za 250 coz je dobra cena ale pak jsem se bavil s klukem co je bmw posedlej a kdyz by me padnul motor tak si muzu jit hodit. Tyhle auta jsou levna ale díly stoji raketu a na vrakacich a v nahrade se vse nesezene. Jinak i levna auta jsou na prd, mel jsem v servisu 4 roky starou dacii a letela z STK oprava 15000,- zatezak brzdy cepy a to mela najeto do 100 000km

nu*
hodnocení

0x

Matrix je nejporuchovější auto ze všech vyjmenovaných, GETZ nebrat s 3-válcovým motorem, nejede to a spotřeba je vyšší než u Oktávky...Za 60 tisíc koupíte možná starší VW polo classic s motorem 1.9 SDI, nic jiného

lui*
hodnocení

0x

A co třeba Subaru Justy. Něco takového:

tipcar.cz/...

?

georges*
hodnocení

0x

Jesttli je to první autíčko, nejvhodnější by byl tančík poručíka Grubera.

Jaké 1. auto pro ženu?

jarmik*
hodnocení

0x

Podle mého musíte změnit zadání, tohle nemá rozumné řešení. Zejména tedy bych si nikdy nekoupil nafťák za 60 tis.

Za 60 tis. jsou auta většinou již na konci životní dráhy, takže dobrých jich je málo. Jedinou šanci máte, když budete hledat v co nejmenších autech, aby byly co nejmladší.

Co takhle Yaris?

Jinak Focus mám a připadá mi to takové nezáludné auto; když pominu obvyklé hlášky v internetových diskusích, kde Ford není populární, tak zrovna benzinovej Focus mi nepřipadá ani nějak s extrémně poruchovou pověstí. A když, tak má levné díly z druhovýroby a dá se to přežít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]