Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kupní smlouva, povinné ručení

Od: axlik* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, napadlo mě, zbavuje mě kupní smlouva pokud dám auto do bazaru a je prodáno třetí osobě, povinosti pojistit auto ikdyž je na mě odhlášené? Popř. pokud si ho třetí osoba v lhůtě nepojistí, můžu se ohánět kupní smlouvou?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Pokud máte kupní smlouvu o prodeji vozidla nejste majitelem a tudíž není váš problém auto pojistit. Nevím, o jaký bazar šlo a jestli vozidlo nechali na nového majitele napsat do "polopřevodu". Bohužel některé bazary jsou v tomto laxní a ulehčují si práci, seberou provizi a víc je nezajímá.

des*
hodnocení

0x

Pokud dáš auto do bazaru,tak odpovědnost ,pokud to prodá,přebírá ten bazar.Převod,pojištění a všechny náležitosti.

nu*
hodnocení

0x

povinností každého je ze zákona do 15 dnů nahlásit na popišťovně každou změnu, pojistná smluva - povinné= ručení je ukončena tím dnem, kdy nahlásíte že jste auto prodal...nehlašte to tady, ale na pojišťovně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]