Nejste přihlášen/a.
Mám Daewo Nexiu v převodovce je předepsán olej PP80. Auto v zimě parkuji na ulici nebude výhodnější při výměně oleje PP90? Olej PP90 nemá lepší vizkozitu pro zimní podmínky?
s prvni casti souhlasim ale dozivotni napln podle me je hloupost, ja davam prednost vymenam protoze olej plnej bordelu je nanic, ale na tohle ma kazdej jinek nazor, to je jako dozivotni napln oleje v automatu a vysledek jsou padle automaty a lidi se je boji kupovat
ona ta "doživotnost" je automobilkami značně nadhodnocena...,obdobou jsou "long life"oleje v motoru...Stejně jako v motoru,tak i v převodovce dochází k tření,abrazivním otěrům apod.ozubených soukolí a ony "otřepy" se nevypaří,ale zůstávají právě v oleji,no a čím víc jich tam postupem času je,tím je "obrus" větší...
jojo moje rec, vsechno delam jako zastara a mam klid . A duvod tech longlifu nechapu , ridci olej 3x drazsi a motory ho zerou bez problemu 0,5l na tisic takze v lepsim pripade pojedu na servis treba za 40 000km ale do motoru mezi tim naleju 20 litru draheho oleje nevim cim me prodlouzenej interval usetri penize a cas take neusetri. Penize me setri auto se kterym jezdim 15000km a pak den v servisu a zase na 15000 klid ne jezdit na servis az ne nekdy rozsviti kontrolka mezi kontrolou oleje se rozsviti kontrolka brzd a budu si pripadat jako blazen. Jdou jeste QG intervaly vypinat?
To je právě ten "dlouhý" intreval, který je na těch řídkých olejích založený. Aby motor přežil tuhle porci km, musí se olej dolévat, protože má větší odparnost a větší spotřebu, protože se ho do válce víc dostane. Bez dolévání by ty kilometry nezvládl, olej nejvíc ničí vzdušná vlhkost - oxidace, protečené palivo a vysoká teplota. V převodovce tyhle extrémy nehrozí, takže bych to neviděl až tak černě, tedy kromě automatu. QG by mělo jít vypnout, záleží na modelu, většina nových už ale přechází na plovoucí dle počtu startů a počtu regenerací filtru.
ja vím ze jsme je u novejch aut cca 7 let asi co jsem delal v skodovce vypinaly, a ohledne te prevodovky vetsina jin po 5 letech tece a nez to dolejvat tak rovnou vymenim. Jednou jsem na scorpiu s prevodovky nemohl dostat olej nebo spise vazelinu ci co to po tech letech a kilimotrech bylo a to byl manual
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.