Nejste přihlášen/a.
dobrý den.mám takovou otázečku,zejména na milancukrar.před 10dny jsem způsobil malou nehodu vozidla a zjistil při tom,že mé vozidlo mělo 14dnů propadlou STK (nevšiml jsem si-moje hloupost).na místo nehody byli přivoláni chrániči,nehodu prošetřili tak,že si propadlé stk nevšimli (vozidlo s RV1994 a absolutně neschnilou velmi udržovanou karoserii v nich asi nevyvolalo podezření) byl jsem označen jako viník s tím,že jsem nedodržel bezpečnou vzdálenost-dostal za to pokutu a tím to bylo uzavřené (koukal jsem po holce,znáte to). s tím,že jsem škodu ohlásil na pojišťovnu,sepsal dopravní protokol.vůbec nikdo si propadlé stk nevšiml.pojišťovna po mě nyní bude žádat kopii velkého technického průkazu kde samozřejmě bude uvedeno do kdy mělo platnou stk (vozidlo je od včerejška už ekologicky zlikvidováno,tudíž je velký TP neplatný,a vozidlo už nemá pojištění-včera jsem ho též zrušil).mám nějakou možnost bránit se proti pojištovně,aby po mě nechtěla vyplatit škodu na způsobeném vozidle vlivem propadlé STK,nebo se strachovat nemám,protože mi musí pojištovna prokázat,že se nehoda stala díky nezpůsobilém stavu vozidla (neprokáže,narazil jsem do již stojícího vozidla v plné rychlosti 30km/h bez brzdné dráhy,navíc auto bylo 14dnů po rozsáhlém servisu,kde vše fungovalo na 1*,-vše nafoceno).ve smlouvě o pojištění stojí: porušením základních povinností při provozu na pozemních komunikacích se rozumí: a) provozování vozidla,které svojí konstrukcí a stavem neodpovídá požadavkům bezpečnosti silničního provozu,obsluhovaných osob a věcí. B) provoziování vozidla,jehož technická způsobilost nebyla schválena .nic víc nebylo uvedeno
nebyl jsem pod vlivem alkoholu ani jinýh látek,měl jsem platné pojištění a řidičský průkaz
poraďte prosím,jsem z mé hlouposti celý špatný
Pokud se budeš zabývat eventualitami,zjistíš že jsi na odstřel.Vykašli se na to a vyčkej věcí příštích.Pokud vím ,tak se STK píše vzadu a budou chtít asi 2stránku.Nedramatizuj.
Omluva,mám ještě starý TP(knížku).Tak bych udělal kopii tak abych to minul.Úmysl nikdo nedokáže.Pokud by to chtěli za čas celé,tak už TP zkrátka není k mání.Likvidace vozidla i TP.
pokud by si pojišťovna vyžádala velký TP, odpovíte jí že jste vozidlo ekologicky zlikvidoval a velký TP jako neplatný zahodil...na úřadu púožádejte o kopii dokladu . potvrzení o převzetí autovrqaku, tam jsou identofokátotry vzidla a zápis o platosti STK tam není...pokud bude pojišťovna chtít, dobu platnostiu STK siz tjistí jinak, z oficiální databáze ...Pak by mohla tvrdit, že k nehodě došlo částečně vinou špatného technického stavu auta, za který můžete Vy, a pojistné plnění zkrátit a pak by někdo mohl část plnění požadovat po Vás..
no ale v jakém poměru popř to plnění zkrátí?odhadem je škoda na vozidle do 50tis (v podstatě jen promáčklý nárazník,ale pojišťováci si navymýšlí)?nikde ve smlouvě nemám uvedeno,že mi plnění můžou zkrátit.navíc si myslím,že ten špatný technický stav musí prokázat,ne jen říci z oficiální databáze že vozdlo němělo platnou STK a na základě toho neplnit škodu ne?
doplněno 18.09.11 11:19:myslím tím špatný technický stav že měl na nehodu vliv-což nemohl,protože auto fungovalo perfektně a pojišťovna nemůže dokázat že měl,když i policejní protokol jasně stanovil,že nehoda byla způsobena nedodržením bezpečné vzdálenosti,ne vlivem špatného technického stavu
osobne bych to neresil, jakej máte technicák? jestli jeste knizku tak je to v klidu neokopitujete stranku s technickou, to same u listu kopii prelozite a vetsinou jim stací udaje o vozidle , kopikrat jsem mailem posilat technicak a nikdy jsem nekopiroval spodek s technickou protoze se me nevejde to tiskarny, a bez problemu a pochybuji ze na pojistovne nekdo bude lustrovat technickou.A jestli budou chtit technicak tak to udelejte takhle a hlavne se s nima nehadejte ze vozidlo je zrusene a podobne , zbytecne na sebe neupozornujte. Jinak drive i policie akceptovala mesic na technickej to znamena ze kdyz technicka koncila 12,9,2011 nikdy jsem nedostal pokutu 25,9 ze nemam stk ale nevim jestli to byla nejaka tolerence ze stranY policie a nebo to tak je v nejakem zakone
no já vím,že policie by těch 14dnů jakžtakž tolerovala (ne každý) ale pojišťovna na tom chce vydělat a podle mě bude hledat průstřel,aby nemusela nic zaplatit.
každopádně mě to hlodá,vím jak si jistí lidé navymýšlí co všechno na autě bylo zničené,odtahovky,úklid komunikace...a pak se jeden diví,že je z banální škody očividně zničeného jen nárazníku vyklube pomalu poškozený nárazník i ve předu,prasklé těsnění pod hlavou apod .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.