Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
před měsícem mi kamarád prakticky zrušil půjčený automobil, jehož vlastníkem jsem jen podle kupní smlouvy. Nebyl viníkem. Jediná věc v pořádku byl dobrý stav vozidla a uzavřené povinné ručení. Auto mělo prošlou technickou, nebylo na mě přepsané - je to takový extrém, že je odhlášené (nedopřihlášené) na předchozího majitele.
Prosím o radu, jak postupovat při vyřazování vozidla z evidence, taky kolik taková věc stojí a co všechno budu potřebovat, až půjdu na úřad. Bude potřeba plná moc od předchozího majitele? Nějaké potvrzení ze šroťáku? Můžu si z vozu vyndat náhradní díly?
Chtěl bych to vyřešit asi \tou poctivější\ cestou a opravdu to vozidlo vyřadit, nechci mít problémy s minulým majitelem.
Děkuji, Tomáš
bud ekologicka likvidace nebo cestny prohlaseni a zajit na di s kupni smlouvou vyplnit papir na prihlaseni vozu a rovnou na vyrazeni vozu nepotrebujete evidencku auto prihlasi na vas a rovnou odhlasi takze ani pojistku a zaplatite 800, , a mozna nejakej poplatek za ukon asi 50,- ale to zalezi urad od uradu (ta 50,-) ekovypalne neplatite
doplněno 18.09.11 13:19:jinak ohledne vyndani dílů se musite domluvit s tim kdo bude delat likvidaci nekteri chteji jen komplet auta, jinak nejlepsi je cestne prohlaseni ze vozidlo prestalo slouzit svemu ucelu a auto si nechate , vyndate co chcete a zbytek do srotu. Ale ohledne tohoto uvedte odkud jste protoze kazdej urad to chce jinak, u nas na jihu chteji jen rukou prepsane prohlaseni a tim to konci, ale v jinej otazce nekdo rikal ze chteji i fotku auta jak jste z nej udelal "kralikarnu" coz asi neni problem stahnete okna a je jinak jakmile tohle zapisou do TP ze je zruseno tak uz na vas nemuzou protoze zakon nezakazuje vyhodit "kralikarnu"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.