Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehoda dvou vozidel

Od: olaf71* odpovědí: 5 změna:

u nás před domem se na křižovatce srazil čelně autobus s osobním vozem. dá se říct, že se nikomu nic nestalo. jedná se o hodně frekventované místo, navíc teď je tudy objížďka kvůli částečné rekonstrukci dálnice. lidi měli všichni na spěch, tak tu byl slušný chaos do té doby, než se tu objevila policie. cca. po 4 hodinách vyřešeno,autobus odjel po svých a auto odtáhla odtahovka. zůstala tu po nich "hromada" skla a různých částí karoserie. auta to pomalu rozjíždějí. zajímá mě, kdo by to měl uklidit, eventuelně na to dohlédnout?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

tak nějak si pamatuji, že pokud někdo poškodí anebo znečistí komunikaci, je povinen to neprodleně dát do pořádku.. pokud tak neučiní, vykoná to na jeho náklady správce komunikace... tomu by to mohli pomahači a ochránci nahlásit...

je to volně vysvětlené, nechce se mi hledat konkrétní paragraf zákona...

sebod*

Tak tohle vím naprosto přesně.:D Bohužel z vlastní zkušenosti před týdnem *zed*. O to, aby byla komunikace čistá se má opravdu postarat správce komunikace, kterému to oznámí policie. Po mě ty zbytečky auta uklidili hasiči. Já byla trošku mimo *ee*, nestarala jsem se ani o odvoz auta, ani o úklid.

Jestli to není uklizeno, tak správci sami zavolejte, oznamte jim, že je to po havárii a oni jsou povinni to přijet uklidit. A úklid komunikace se platí z pov. poj. řidiče - viníka.

Jinak jsem moc ráda, že jsem dopadla, jak jsem dopadla, viď Are? Takhle totálně zlikvidovat auta umí jen opravdový kaskadér *bzum*. Takže sama sebe vítám mezi vámi všemi ;)

doplněno 18.09.11 10:29:

Chacha. Celou noc přemýšlím o té své nehodě. Co by, kdyby... Jak jsem se tomu mohla vyhnout *zed*. Počítám šrámy na těle, duši, autě i věcech, co byly v autě *plac*. A ejhle teď mrknu tady na poradnu a koukám, že díky ohodnocení mé odpovědi mám 500 ohodnocených odpovědí *hej*. Takže mikina, kterou budu s láskou nosit *srdce*, mě bude připomínat všechny fajn lidi tady odsud a navíc mi bude připomínat, že všechno zlé je pro něco dobré :). No, co na tom, o co jsem přišla... *frajer* Hlavně že se budu vyhřívat v mikině *smich*.

Mějte moc hezké dny a zanechte malicherných hádek. Ona ta hranice mezi životem a smrtí je sakramentsky tenká*nevi*. Nikdy neodjíždějte od svých blízkých rozhádaní, nikdy nevíte, jestli se zase spolu sejdete a budete si moci říci, že se máte rádi *vtip*.

hodnocení

0x

měl by to uklidit správce komunikace a po vyníkovi může z jeho zákonné pojistky čerpat love.

buss
hodnocení

0x

Ten kdo to způsobil, tak to chodí, má chodit. Ne-li, pak na jeho náklady jiní.

erikch*

typickým příkladem jsou zemědělci vyjíždějící z pole-samozřejmě jakékoli znečištění by si po sobě měl uklidit "znečistitel-bohužel běžnou praxí je,že na to každý "prdí"...V Německu neexistuje,aby třeba traktor vyjíždějící na komunikaci(i tu sebezapadlejší) před vjezdem neomyl kola(traktorista)...Jsme prostě pořád x let za vyspělým světem-resp.to je jeden z přežitků dob nedávných,kdy "všechno bylo všech" takže nikomu nic nepatřilo a nikdo se o nic nestaral...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]