Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

FM modulátor do auta

Od: krtas odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, zda má někdo zkušenost s FM modulátorem v autorádiu - resp. v zapalovači s přenosem audia do rádia.

Mám ještě staré autorádio s kazetou a chci tímto vyřešit možnost přehrávání MP3 v rádiu, abych nemusel kupovat celé nové rádio.

Díky za názory.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Věc je to pro majitele starších rádií výtečná, mohu jen a jen doporučit.

jarda3*
hodnocení

0x

Ve vetsich mestech je ale problem najit volnou frekvenci a pri dalkove jizde se kazdou chvili musi preladovat... Me se to zas vubec neosvedcilo, povazuju to za prakticky nepouzitelne.

ar*
hodnocení

0x

Krtas, používám ho a spokojenost. Chce to ,ale mít i kvalitní rádio, kde se nechá nastavit lokální (regionální) vysílání. Pak není problém s přelaďováním.

doplněno 13.09.11 13:42:

Ty regionální stanice, když se nastaví tak to bere jen opravdu silné stanice z okolí, pak již není problém naladit frekvenci kam se nic neplete. Ta kazeta by celkem i šla, bohužel najít tu která si sedne s rádiem je někdy problém. I od stejného výrobce se redukce v rádiu chovají jinak a zvuk je pak horší než z transmitteru. Takže bych ji nekupoval na netu ,ale v kameném obchodě a nejprve odzkoušel. U rádia které jsem používal dříve Kenwood byl takzavaný MASK (otočný displej a tam to byl problém). Někdy je i problém u elektronického zasouvání kazety, kdy kazeta zajíží dolu a není tam místo pro ten kablík. Kazeta pak nezajede jak má a přenos signálu je špatný nebo vůbec. Chce to fak odzkoušet.

krtas
hodnocení

co to znamená regionální stanice?

Zatím nevím, jak to funguje, ale myslel jsem, že to zapnu, naladím nějakou frekvenci - např. 93.5 (nebo něco), na rádiu naladím tutéž a mělo by se to spojit. Nebo je to jinak?

Samozřejmě opravdu nechci každých 10 minut do toho vrtat...

dík moc za rady (všem)

hodnocení

0x

Já jsem si koupil asi za 120,- Kč takovou MC kazetu, z které jde kablík s 3,5 mm jackem. Kazetu dám do autoradia, připojíjm MP3 tím jackem do zdířky pro sluchátka, zapnu magnetofon, zvolím adresář na MP3 a už to hraje a stále a bez jakéhokoliv přelaďování.

krtas
hodnocení

díky za info. Nemáš nějaký odkaz s názvem či kde se to dá opatřit?

hodnocení

0x

Pokud autorádio obsahuje přehrávač kompaktních kazet (CC a ne MC jak je psáno výše , MC jsou mikrokazety do malých diktafonů ;)) tak opravdu je lepší řešení koupit tento adaptér.

mnshop.cz/...

doplněno 13.09.11 13:28:

srovnanicen.cz/...

krtas
hodnocení

Ještě mě napadlo: když to pouštím přes tu kazetu, resp. přes MP3 přehrávač, tak ten se vybíjí (baterie) a moc dlouho to nevydrží, ne? resp. vždy do vybití baterek, které pak musím nabít, pokud nemám adaptér do auta ještě na MP3 přehrávač, že?

jarda3*

No tak jiste, ale ja to treba poustim z telefonu, kde mam i navigaci a stejne to mam pripojene do zapalovace. A i jinak by prehravat vydrzel hodne hodin... Nakonec to pouzivam jen na delsi cesty k mori atp., u nas mi staci radio.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]