Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicie LPG - střílí

Od: enduro odpovědí: 13 změna:

Dobrý den vážení diskutující.

Chtěl bych se vás zeptat na radu. Již cca 2,5 roku vlastním Š. Felicii 1,3 MPI na plyn. Nyní mi to z ničeho nic začalo občas pod přidáním plynem ,,střílet". Vypozoroval jsem to, že to nejčastěji dělá, když dám třeba ,,plnej" nebo když třeba dojíždím do vesnice a brzdím motorem a pak najednou šlápnu na plyn - poté to cukne a ,,střelí". Někdy se i stane, že to jen cukne, ale ,,nestřelí". Jen znovu uvádím - toto se začalo stávat z ničeho nic.

V minulosti se mi toto již jednou taky stávalo a tak jsem zajel do autoopravny s LPG a tam mi vyměnili svíčky ( pro LPG ). Nyní tedy kilometrový nájezd pro výměnu svíček ještě splněn nemám, ale raději jsem zajel do Auto Kelly, kde jsem si svíčky pro plyn a moje auto s motorizací koupil, následně vyměnil, ale ,,střílí" pořád.

Neví někdo, co s tím?

Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sdd
hodnocení

0x

svíčky na plyn jsou do felicie nevhodné... kup tam obyčejné svíčky pro benzín,zkontroluj filtr jestli není vystřelená hadice a mělo by to jet..

mě to dělalo stejně jako Tobě, svíčky pro LPG jsem hodil do koše a koupil obyčejné svíčky na benzin a pohoda

jarda3*
hodnocení

0x

Pokud to nepomuze, zmeril bych kompresi, jestli nejsou podpalene ventily.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

svicky pro lpg jsou akorat mytus kterej nema zadny duvod vsude mam normalni svicky (NGK nabeh min 70 000km) na jednom exy jsem mel svicky pro lpg (menim predchozi majitel) a ty letely hned nejelo to hadalo se jako hovado

solenza*

Svíčky na LPG nejsou mýtus. Třeba Brisk vyrábí svíčky na LPG a já u Favorita používám svíčky Brisk DR15YS. Svíčky na LPG tedy existují. Koukněte třeba sem. brisk.cz/...

blackflamesiczi*

ja myslel jejich pouzivani jer mitus a nejvetsi hloupost co jde

enduro
hodnocení

No popravdě řečeno jsem také zkoušel - koupil jsem obyčejně Brisky na benzínové pumpě, vyměnil a asi týden na to jezdil a dělalo to také... Tak nevím.

solenza*

Já bych to spíše viděl na špatné nastavení bohatosti směsi. Zajeďte někam do servisu, kde mají analyzátor výfukových plynů ať Vám změří bohatost směsi podle emisí. Třeba je špatná kyslíková sonda. Jakou má auto spotřebu?

enduro
hodnocení

Spotřeba normální, jako předtím, cca 8 - 10 L plynu / 100 km...

cepagis*
hodnocení

0x

Co otáčky, drží volnoběh?

enduro
hodnocení

Otáčky bych řekl, že drží dobře. Občas se stane na semaforech, když je dlouho červená, že opravdu ale jen málo ,,lítají" - ani to není vidět na otáčkoměru - spíše je to slyšet...Ale jak říkám, je to opravdu zanedbatelné...

jabraka*
hodnocení

0x

enduro,měl jsem donedávna Formana s plynem a tento syndrom střílení do výfuku se mi vyskytoval také.Někdomi nakukal,že to,obzvláště v zimě,dělají kabely ke svíčkám.Zvlhnou a některý takt nezapálí,nespálený plyn vnikne do výfuku a bouchne si tam.Nové jsem neměl,tak jsem je (kabely) dal na topení a po vysušení ráno namazal silikonovým olejem.Auto jelo jako divé.

JABRAKA

enduro
hodnocení

Tak dneska jsem stál delší dobu na semaforech na červenou a pozoroval jsem otáčkoměr, opravdu trochu ,,lítá". Ale jen trochu, řekl bych cca max. do 100 otáček nahoru a dolu výkyvy. Jinak mi tedy přijde, co jsem vypozoroval, že to udělá, když delší dobu jedu bez plyn. pedálu a pak najedou na plyn. pedál šlápnu - v rozmezí cca od půlky až na max, tak to střelí. Jakoby se tam s jizdou bez plyn.pedálu někde to LPG hromadilo a pak při sešlápnutí prostě ,,bouchlo". Jak je to ale možné, že to dělá z ničeho nic? Dřive to nedělalo a nikdo se mi v tom nevrtal...

cepagis*

Měl jsem podobnou závadu jako popisujete (Felicia 1997 1.3MPi LPG) - střílení (ale ne do výfuku ale do sání) a kolísání otáček. Vyměněno skoro všechno, svíčky, zapalovací lišta, řídící jednotka, revidovány palivová cesta i výfuk, těsnění... sice se to mírně zlepšilo, ale spíš jsem se s tím naučil jezdit. V příštím týdnu jde na další rozbor, tak jsem zvědav, na co se přijde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]