Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nízké otáčky za studena, kolísavé za tepla

Od: axlik* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, mám problém s cliem.Čistil sem chladící soustavu (netopilo) ..Den na to jsem jel a auto mi začalo chcípat..Přisuzoval sem to špatnému benzínu protože po natankování dobrého to jelo dobře..Ale teď když nastartuju, tak se mi otáčky drží (u studeného motoru) tak na 800 a motor hodně brumlá..Až se zahřeje, tak mi otáčky kolísají mezi 1000 a 1200. Napadlo mě, že jsem mohl při čištění poškodit čidlo teploty vody a ŘJ ochuzuje směs špatně, protože si myslí že má motor jinou teplotu než má..Je to možný nebo to je něčím jiným..Před čištěním to nedělalo a všechny čidla fungovali..

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

axlik*
hodnocení

Tak jsem odpojil teplotní snímač, nastartoval a start byl normální tzn. vylítlo to do otáček, drželo se to a pak to zas spadlo a kolísalo..Pak jsem ho zkusil zapojit, trochu klesly otáčky ale jinak to jen kolísalo..Tak nevím, asi to tím snímačem není, ale zajímavý, že start bez něho byl parádní a pak to začalo dělat ikdyž byl vypojenej..

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

jestli to houpe zkuste vycistit skrtici klapku a resetovat to

axlik*
hodnocení

Klapku mám na 100% čistou jako novou, čistil sem jí nedávno..Reset jsem provedl odpojením baterky a stejně nic..

blackflamesiczi*

nevim jak vase auto ale vetsina aut ma pro rididi jednotku bud vlastni cidlo nezavisle na cidle pro pristrojovku a nebo 2 cidla v jednom (ma vice kabelu)

axlik*
hodnocení

Jojo však to jsem si zjistil, čidla jsou dvě hned vedle sebe, jedno je pro přístrojovku a druhý pro ŘJ, vypojoval sem to pro ŘJ a první start dobrej, ostatní už na nic a po zapojení žádnej rozdíl..

blackflamesiczi*

hele nevim co mas za rok ale jde u cidel zmerit odpor +- pri zahratym motoru normalne multimetrem, jestli napises rok a motor tak se kouknu na nebo se koukni na kelly u cidel tam vetsinou uvadi i odpor

axlik*
hodnocení

Tak jsem se na to dneska díval, oddělal jsem víko rozdělovače, vyčistil ho a nasadil zpět a jede to jak víno..Člověk by neřek, že to bude způsobovat blbý víko rozdělovače..Takže vyřešeno :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]