Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eko dan jak to snou je

Od: vlnkaradek odpovědí: 3 změna:

dobry den chtel jsem se zeptat prd pul rokem jsem koupil auto a prevedlo jse na me a ja jsem ho nechal v poloprevodu a prodal muzu ted prevest na dalsiho majite nebo budu muset zaplatit eko dan a pak az prevest dekuji za odpovedi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Vozidlo můžete prodat i v polopřevodu a žádnou ekodaň platit nemusíte. To je až na novém majiteli, který to na sebe doregistruje.

erikch*
hodnocení

0x

...můžete,ale nemusíte...majetkoprávní vztah určuje a vymezuje jen a pouze kupní smlouva(mezi fyz.osobami-a to dle Obč.zákoníku,dokonce i Ústavy),čili registr nemá právní váhu a je řekněme informativní...Pokud byste chtěl jakože "odhlásit",musel byste nejdřív "doregistrovat" na sebe,ovšem spolu se zaplacením "ekopalného"...Takže pečlivě uschovat kupní(vaší "prodejní" smlouvu) a kdyby náhodou do budoucna cokoli-deklarujete dle zákona(ů),že od toho a toho dne nejste právním majitelem,tudíž nemůžete nést jakoukoli zodpovědnost...

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

muzete to prodat v poloprevodu akorat doporucuji schovat kupni smlouvu a je na to na DI formular plma moc k prevodu xxxxx

A do kupni smlouvy pro kupujiiho doplnte : Tato kupni smlouva slouzi jako plna moc k prevodu

Nebo neco takoveho zatim jsem s tim nemel nikde problem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]