Nejste přihlášen/a.
Zřejmě proto, že jednoznačná odpověď existuje obtížně. Zdravý rozum a logika říká, že by velký TP měl jako "nadřízený" doklad být dostačující. Ovšem při vší úctě k policistům, tito dosti často zdravý rozum a logické myšlení postrádají.
Sám jsem již také jen s velkým TP jezdil, naštěstí jsem nebyl kontrolován. Jsem tedy zvědav, zda se někdo ozve, kdo s ním kontrolu zažil.
Zdarec.Jednoznačná odpověď je v zákoně č.361/2000;§6.Je zbytečné spekulovat o logice.Máteli pochybnosti o správném výkladu zákona obraťte se na Ústavní soud.
jenže ne všechny situace,reálné v běžném životě,lze ošetřit zákonem...Mimoto "dokladem" o registraci(přesné znění 8.odst.§6) silničního vozidla je právě TP,"osvědčení" o registraci-ORV(neboli malý TP) z něj vyplývá a je osvědčením...Je to prostě o slovíčkách,a úhlu pohledu dotyčného jak si konkrétní znění vyloží(a jak jej chápe)-ale budu-li tvrdit,že těsně před jízdou,při kontrole vozidla...-jsem zjistil ztrátu ORV-kor třeba dnes v neděli,tak mne napadlo,coby právě doklad o registraci jsem s sebou vzal TP...Způsobilost vozidla není nepředložením ORV nijak dotčena-registrace je platná,TK taktéž-mimoto je to velmi snadno ověřitelné a jízda se musí uskutečnit z důvodu absence jiného způsobu dopravy(neexistující spoj)... Osobně bych se toho nebál-a i kdyby člověk narazil třeba na "nasr...ého" pomahače chránícího "ubytovny" ve Vansdorfu,tak bych to nechal řešit ve správním...
Vzdyt to je logicky, auto, ktery neproslo na technicky, ma velky technicak, ale presto neni zpusobile provozu na pozemnich komunikacich, maly technicak je v podstate doklad, ktery te opravnuje auto pouzivat na silnici.
? a kde máte v ORV (malý techničák) jakýkoliv záznam o TP (technická prohlídka)? tento záznam je právě jen v technickém průkazu (velký techničák) a v registru!
doplněno 11.09.11 17:01:moji:
ověřit si platnost tech. prohlídky je pro hlídku PČR nebo MP (OP) záležitost tří minut. STK tento údaj do registru zasílají...
takže hlouposti tu píšete vy...
moji -2masoni už to psal,jen dodám,že pro hlídku PČR(městská musí volat státní-resp.jejich dispečer,ta sama o sobě přístup do registru nemá)není vůbec problém na místě(sice většinou přes dispečink)zjistit od platnosti TK(přesně na den) až po hlukové limity daného vozidla-čili vše co je v registru,potažmo v TP...
Poslední evropská forma velkého TP se jmenuje Osvědčení o registraci , část II...a malý TP s EU-logem se jmenuje Osvědčení o registaci část I...Pokud máte podle zákona předložit platné osvědčené o registraci, je to snad jasné...
No a pokud by někdo něco nechápal, tak připomenu, že starší forma velkého registračného dokladu se jmenovala technický průkaz a starčší forma malého se jmenovala osvědčení o technickém průkazu...Ještěš dens je vlastní statisíce lidí...znamená to tedy, že když tito lidé předloží místo Osvědčení o registraci Osvědčení o technickém průkazu, že jim něco hrozí?
No a závěrem doporučuji podívat se do zákona, co má vlastně řidič předložit...Pak budete mít ve všem jasno...
PS: Na poznánmku že je veklký TP "nadřazen" malému sděluji, že se jedná o dva díly jednoho dokladu...
nu-je tu jeden vcelku podstatný detail-TP je prostě vydán v okamžiku registrace auta-a jeho platnost není nijak omezena,končí jediným možným způsobem,a sice trvalým vyřazením vozidla z registrace(at už pro zánik,odcizení atd.)-narozdíl od ORV...Takže TP je něco jako rodný list-dokud neumřete,platí,a stejně tak v určitých případech nahrazuje doklady z něj vyplývající ,prostě jim je chtě nechtě "nadřazen",např.OP...(bez RL,stejně jako bez TP nelze "podřazené" doklady vystavit) jinými slovy ,bez I.dílu II.díl neuděláte,obráceně ovšem ano-to mu dává onu "nadřazenost"...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.