Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám 16 let starou Toyotu v tzv. polopřevodu. Nyní přemýšlím o montáži tažného zařízení a nevím si rady, když půjdu na registr zapsat tažné zařízení do techničáku, zda se nevyskytnou problémy a nebudou po mě chtít i převod a tudíž uhradit šílenou ekodaň 5000?
Díky Honza
Honzo , vyskytnou, bez doregistrování nezapíšete do TP ani změnu barvy, prostě vůbec nic. Jediná možnost je doregistrovat a nebo zvážit jestli je to tažné tak důležité.
anebo bude-li tažné montovat odb.firma a tažné má homologaci(atest) -případně budete-li mít patřičné doklady(ačkoli jej bude třeba montovat soused mechanik)a budete je vozit s sebou,určitým způsobem "dostojíte" legislativě-onen zápis tažného do registru ,potažmo TP je "informativní"(a hlavně lze jej uskutečnit na základě oněch dokladů)-prostě máte-li k čemukoli doklad,homologaci apod.,je to akceptovatelné...Jste sice povinen do 10 dnů nahlásit změnu,ale už nejste povinen doregistrovat,resp.mít k dispozici 5000,-na zaplacení "ekoplatku"-bez něhož nedoregistrujete a neprovedete změnu...Na jednom autě v polopřevodu mám taky kola ,která nejsou v TP-ovšem mám typový list a není problém-a přesně tak argumentuji,prostě nemám 5000,-na "ekonesmysl"-bez něhož nedoregistruji a nemohu provést zápis...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.