Nejste přihlášen/a.
Prosim Vas chci se zeptat jeden znami mel autonehodu,vletelsautem pod nakladak-totalka.Ma havarjni pojisteni,ale od pojistovny nevidel an korunu.Tak prece se ptam jestli si nakonec ja to havarijni pojist. neplatim zbytecne?Platim rocne dost,nakonec se neco stane a pojistovna to hodi nejak do nekam...Dekuji.
Toť otázka?! Ale snadno zodpověditelná. S povinným ručením se bude platit škoda jinému majiteli vozu, pokud vy způsobíte dopravní nehodu. Vaše havarijní pojištění kryje vaše auto v případě nehody, kterou způsobíte také vy. Takže nemít havarijní pojištění na své auto, když způsobíte nehodu, je docela na dvě věci, že?
Záleží na tom, co má kamarád za pojišťovnu, co má v podmínkách... jaká je lhůta proplacení od nahlášení škodní události, jestli třeba mají lhůtu na dodání podkladů od policie, atd...
doplněno 09.09.11 09:55:Ev. pojišťovna prošetřuje, jeslti se nemohlo jednat o pojišťovací podvod!
Pojistovnu nevim...Ale nestacil zabrzditvletel pod kamion...a nedostal ani kc...pojistovna nevim jak mu to zdelila...diky
z 90% platite zbytecne jestli mate direct slavia a podobne nema cenu ji platit, za rozbyte xenony naraznik a kapotu 7000,- a amortizace na v te dobe 2,5 roku stare auto je smesna .
Jinak treba slavia me od kvetna neproplatila fa za okno a porad jen kecy ze je neco spatne. Fakturu jsem predelaval 3x a vzdy podle pozadavku pojistovny a o tyden pozdeji zase omluva ze me zdelily spatne udaje a jestli to mohu predelat
no ono ani u "velkých" pojištoven žádné terno-nikomu se nechce platit(brát kačky,pojistné-jejda,to to funguje...),takže zkouší všechni možné až i nemožné...Jinak havarijka má význam podle hodnoty auta a podle řidiče-čili jestli třeba nové auto bude řídit člověk s ještě mokrým řidičákem-pak asi jo...U starších aut -tak odhadem pod "kilo",bych to už neřešil...
u cesky jsem mel havarijku pred asi 5 lety koupil jsem auto a pojistil jsem si ho i havarijne all in a nestihl jsem ho ten den prepsat a tak ze to odlozim po dovolene (za 2 dny jsem odletal) a den pred odletem me ho ukradly tak jsem to nahlasil a odletel jsem na pojistovne ze vse v poho a pul roku nic tak jsem to zacal resit a po 1 roce jsme se dobraly k tomu ze musim prokazat ze jsem jeho majitel jenze kupni smlouva byla v tom aute (nechal jsem ji tam od navstevy pojistovny) a ze jim pouze odhlaska na me nestaci tak jsem shanel s.r.o. od ktereho jsem to koupil a to bylo v krachu takze jsem neuspel a pak pojistovna jeste chtela vedet jestli to od predchozi nehodyb ylo opraveno (puvodni majitel naboural asi predek) na to jsem argumentoval ze to auto videly a kdyz jsem jim platil 30,000,- za rocni havarijku tak jim nic z toho nevadilo. Takze vysledek meho havarijniho pojisteni je auto v haji a penize co jsem dal za pojisteni taky total asi 180,000- takze havarijku nikdy v zivote. nehlede na to ze vetsina lidi ma havarku jednou za zivot a kdyz budu platit 30 let po 30 tisicich tak se me to fin nevyplati.
Ano mam slavii...v breznu mi nekdo skrabl zadni naraznik,pak o mesic mi auto nekdo vykradl..nic neresi...pujdu k jine radeji
Je to rozumné rozhodnutí. Pokud byste chtěl poradit s ukončením a výhodami u Allianz, kterou Vám doporučuji, ozvěte se. Spolu to asi nesjednáme, protože můžete být zdaleka. Ale pokud máte plné bonusy, žijete v menším městě, vůbec neváhejte. Neznám pojišťovnu s lepšími podmínkami, než nabízí Allianz. Třeba ani havarijní nebudete chtít, až uvidíte co Vám nabídnou v rámci povinného ručení Exkluziv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.