Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená kontrolka Check Engine

Od: vity* odpovědí: 3 změna:

Chtěl jsem Vás poprosit o radu.Mám auto značky Hyundai Accent rok výroby 1994.Vždy po ujetí asi 10 km se mi rozsvítí kontrolka Chect Engine.V překladu jsem si našel že je to zkontrolovat motor,ale ten je v pořádku,ale po zastevení vozidla se mi zdá,že s přední kapoty je cítit zápach jako když se něco pálí.Nedávno jsem toto vozidlo zakoupil a nebylo s ním skoro vůbec ježděno.Prosím zda máte někdo zkušenosti byl bych vděčnej za radu.Děkuji předem René

doplněno 07.09.11 17:50:

Děkuji za radu,jel jsem do autoservisu,aby mi zjistili diagnostikou co je to za problém.Když jsem nastartoval,tak mi řekli,že to nemusí ani brát přes diagnostiku,že mám prasklej výfuk.Po prohlídce se to potvrdilo.Věc je vyřešená a já mám klid,děkuji za radu René

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A podle čeho soudíte, že je motor v pořádku?

Svítí-li Vám kontrolka kontroly motoru, tak navštivte nejbližší servis, který má diagnostiku na Hyundaie. Může to být několik různých závad (méně či více závažných), ale bez diagnostiky to nelze paušalizovat.

erikch*

jen tak pro doplnění,v souvislosti s tématem ŘJ...-ona diagnostika(všeobecně) vyhodnocuje data z dat "nasbíraných " ŘJ od různých senzorů,čidel atd.-ale už se tak nějak pozapomíná na smutný fakt,že je-li problém s ŘJ samotnou-ta už sama na sebe "neřekne",že má problém...často se stává,že ŘJ i přes veškerou snahu hází chybu(y),často pak nouzák,člověk nechá vyměnit půl motoru,chyba přetrvává,stojí to hafo kaček a nic...Kolikrát se vyplatí nejdřív zkusit shodnou ŘJ,pokud je možnost zkušební zápůjčky(což většinou lze,nemá-li člověk nějaký fakt atyp)-ušetří to spoustu nervů a hlavně kaček...

blackflamesiczi*

ja tuhle kontrolku neresim porad me svití asi ji vyndam*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]