Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střešní okno místo klimatizace?

Od: rhodian* odpovědí: 8 změna:

Mám starší Octavii bez klimatizace. Oplatí se montáž střešního okna nebo je to pro ochlazení neefektivní? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

1x

Měl jsem Fird Sierra se šíbrem. Byl jsem z něj unešený. Ale jen do prvního léta. Jezdit s otevřeným šíbrem když vám pálí slunce do hlavy jsem nedokázal. Bylo to pro mě tak nepříjemné, že jsem ho měl radši zavřený.

ar*

Sierr jsem měl několik, stačilo točit kličkou na druhou stranu a šíbr nezajížděl, ale vyklopil se stejně jako klasické okno. U elektriky to bylo to samé jen se netočilo kličkou, ale drželo tlačítko.

Lui neříkej, že jsi toto nezjistil.

lui*

Ale jo zjistil, to bylo stejně jedno, přes to sklo to pralo stejně dovnitř, a ten efekt už nebyl takový, i kfyž přiznávám, že to asi lepší bylo.

doplněno 10.09.11 17:05:

Blbý bylo, že ta zatahovací roleta, nešla zatáhnout při otevřeným šíbru, jen při vyklopeným.

energy*
hodnocení

1x

Střešní okno je fajn věc, pokud neteče. V létě člověk příjde do rozpáleného auta a stačí mu otevřít střešák a horko je pryč. A navíc je to zdravější způsob ochlazení než klima.

des*
hodnocení

0x

Auto bez klimatizace je v dnešní době,dá se říci neštěstí.Střešní okno je dobré řešení,měl jsem ho ve Feldě,je vynikající.Akorát si nechte dát dobrý typ,některá zatékají.

doplněno 07.09.11 15:30:

Jen chci dodat,že mi z okna,nic nekapalo,ani v zimě ani v létě.

ar*
hodnocení

0x

Montovat střešní okno bych spíše nedoporučoval, věčné problémy s kapající vodou ze skla v zimním období. Pokud byste přesto chtěl střešní okno tak klidně jedno věnuji zdarma.

Jediné co bych do střechy doporučit je šíbr, jeho montáž je, ale podstatně náročnější a dražší. Z mého pohledu "obyč" okno ne.

blackflamesiczi*

musim jen souhlasit, kazde okno zacne tect drive nebo pozdeji a kdyz budete mit smulu tak ten typ nebudou uz vyrabet a nesezenete tesneni a ohledne ventilace si radeji stahnete okna podle me to nema zadnej vliv

mil®
hodnocení

0x

Střešní okno nebo šíbr doporučuju. Měl jsem ho v každým autě co jsem měl. V současným ho nemám a dost mi to chybí. Je to paráda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]